avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1860 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters136267

Activitate ContSters136267

Răspuns la discuția Motiv retragere asociat SRL
Multumesc inca o data tuturor pentru raspunsuri. Lucrurile pentru mine se lamuresc foarte bine si stiu ce am de facut in viitor. Multumesc.
Răspuns la discuția Motiv retragere asociat SRL
Multumesc mult. Acum e mult mai clar pentru mine ce am de facut.
Răspuns la discuția Motiv retragere asociat SRL
Multumesc frumos pentru raspunsul dvs. prompt. Despre retragere unilaterala nu poate fi cazul pentru ca acest lucru nu se prevede in actul constitutiv, despre retragerea conventionala de asemenea nu se poate vorbi deoarece intre cei trei asociati sunt niste certuri si diferenede asa ca mai ramane calea judecatoreasca. Aici insa, daca nu invoci niste motive TEMEINICE (boala, interdictie, etc) ti se respinge actiunea si nu e prea bine. De aceea intrebam daca o anumita incompatibilitate profesionala ar fi utila daca va fi invocata drept motiv de retragere. Adica, sa fiu si mai clar, daca asociatii mei nu vor sa le cesionez partile si nu vor sa ma retrag, eu nu mai am niciun fel de activitate in firma, nu pot controla nimic, nu am nicio cale de infromare si nu stiu cum sa ies din aceasta situatie. De aceea m-am gandit sa deschid o actiune de retragere si sa invoc un motiv temeinic. Dar acesta imi lipseste si nu pot invoca un motiv de boala de exemplu fara sa fiu bolnav... E mai clar acum ?
Buna ziua. Am inteles ca in cazul unei actiuni in Instanta prin care se solicita retragerea unui asociat dintr-un SRL trebuie ca motivatia sa fie una temeinica. Discutiile contradictorii, scandalurile si neintelegerile diverse dintre asociati sunt motive frivole si de aceea va intreb daca faptul ca eu m-am angajat la o firma ce imi impune sa nu fiu asociat in alte firme cu obiect de activitate asemanator poate fi considerat motiv temeinic de retragere a mea din SRL-ul unde sunt asociat. Mentionez ca despre o cesiune nu se pune problema din motive foarte obiective. Multumesc anticipat pentru sfaturi.