avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Activitate Ceshcutza

Activitate Ceshcutza

Va multumesc pentru raspunsuri. Intrbarea mea s-a nasscut in urma unei discutii avute cu un prieten care imi spunea sa scot de la procratura care ancheteaza cazul un certificat de grefa si ca in baza acestui certificat a-si putea sa-mi prelungesc dovada in Bucuresti, la Udriste, eu avand drept de circulatie pe drumurile publice pana la solutionearea dosarului.
Se poate asa ceva?

Va multumesc!
Numai bine!
C. Valentin
Buna seara,
Vin cu o intrebare in incercarea de a-mi usura sitiuatia, pe cat posibil. In luna noiembrie 2009 am fost implicat intr-un accident rutier care s-a soldat cu ranirea mea si a persoanei aflate cu mine in masina. La fata locului, am fost declarat vinovat, pentru o depasire nepermisa, discutabil totusi, deoarece accidentul nu a fost unul frontal. Accidentul s-a produs pe un drum judetean din cauza unor la drumuri care nu erau presemnalizate; practic, dupa o curba m-am trezit cu drumul blocat pe sensul meu, am franat brusc si datorita nisipului de pe sosea probabil am ajuns perpendicular pe sosea, pe contrasesn, moment in care am intrat in coliziune cu un TIR. In principiu, am avut zile si eu si cel din dreapta mea si legat de vinovatie, fata de soferul TIR-ului ma declar complet vinovat, dar neavand viteza (eram in localitate si acul km a ramas blocat undeva intre 50-60 km/h) accidentul nu s-ar fi produs daca drumul era semnalizat corespunzator. In fine, las asta pe seama procuraturii care analizeaza accidentul.
Situatia neplacuta in care ma aflu momentan este urmatoarea: accidentul s-a petrecut in judetul Valcea, permisul mi-a fost retinut pana la solutionarea cazul dar mi se elibereaza o dovada de circulatie vaalabila 30 zile, pe toata perrioada cercetarii. Eu locuind in Bucuresti, drumul lunar pe care trebuie sa-l parcurg (aprox 500 de km dus/intors) pentru a prelungii aceasta dovada inseamna o pierdere financiara destul de simtitoare.
Rugamintea mea reprizinta totodata si o intrebare: cum pot face sa nu mai parcurg acest drum lunar? Imi pot prelungi cumva dovada in Bucuresti?

Va multumesc anticipat, orice sugestie, de orice fel este mai mult decat binevenita si sper ca nu v-am plictisit cu "scurta" mea povestioara.