avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters136739

Activitate ContSters136739

Discuție mana in mana
buna, am si eu o problema, in cursul acestei saptamani am fost contactat pe internet de o persoana care mi-a propus sa facem un schimb de autovehicule, autovehicolul meu fiind postat pe pe mai multe site-uri pt vanzare, am fost de acord cu acesta si pana la urma ne-am intalnit unul cu celalat la jumatea drumului dintre Arad si Alba-Iulia, eu fiind din Arad iar el zicea ca este din Alba-Iulia. Ne-am intalnit, am dat cate o tura cu masina fiecaruia si pana la urma am facut contractele de vanzare-cumparare, greseala mea fiind ca am fost de acord pana la urma sa ii las toate actele masini Bmw proprietate personala, inmatriculata ro. El a scris rapid contractele, eu necontrolandui buletinul lui, dupa care am facut tranzactia din urma careia am achizitionat un Alfa Romeo din 2002 cu 7 ani mai nou ca si autovehicolul pe care il aveam doar ca nu era inmatriculata ro, avea nr de Italia, cu toate acestea m-am intors acasa iar in urmatoarea zi deplasanduma cu masina la un prieten la 300 m de casa unde locuiesc am fost luat tare de politie care mi-au spus ca masina este furata si sa merg cu ei la sectie, am mers cu ei la sectie intre timp politaiul cu care eram in masina ocolea sa imi dea informatii despre cum se procedeaza in cazul acesta si mi-a spus ca masina v-a ramane la politie. La politie m-a grabeau sa scriu declaratia pe motiv ca si ei trebuie sa plece acasa, dupa ce am scris declaratia, imi tot ziceau ca:sunt de acord sa las masina acolo? in uram careia eu i-am tot intrebat ca ce pot sa fac dar eu nimic, mi-au dat un proces verbal sa il semnez rapid dupa care au zic ca stiu eu pe unde ii iesirea, nu le-a pasat de fata mea, si m-au lasat si fara masina cumparata de mine eu fiind cumparator de buna credinta si fara masina care am dato la schimb, au spus ca nu mai pot sa o recuperez. Actele ce le aveam de la masina Alfa Romeo au ramas la ei impreuna cu contractele de vanzare cumparare si copia de pe buletinul persoanei cu care am facut tranzactia care defat nu cred ca erau datele lui in copie, si politia nu mi-au spus macar sa le dau nr lui de tel sau sa fie interesati sa il gaseasca, m-au intors cum au vrut ei eu fiind putin speriat pt ca nu mai mi-sa intamplat asa ceva. As vrea sa stiu cum ar trebui sa procedez in cazul acesta? eu sunt mai mult ca sigur ca masina mea este acum in bucuresti pt ca am gasit un anunt pe un site chiar urmatoarea zi dupa care am facut tranzactia doar ca ne era poza si date despre ea. Chestia interesanta in toata nebunia asta este ca pana acasa a fost politie pe drum dar nu am fost oprit si nici persoana cu care am facut schimbul nu a fost oprita pana la locul intalniri. Politia cand m-a luat imi stiau numele si unde locuiesc stiau totul in plus mie nu mi-au dovedit ca este furata.
Ce as putea sa fac in situatia asta pentru a-mi recupera una dintre masini? As putea sa recuperez Alfa Romeo cumva de la politie?