avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Activitate monicalirca

Activitate monicalirca

Un contract individual de munca, poate inceta de drept printr-un act normativ, altul decat Codul muncii?
Mul'umesc
Poate nici eu nu am fost foarte clara. Mostenitori ai sotului sunt eu si fiul meu. Mai exista si mostenitori din clasa a doua: mama sa şi colateralii privilegiaţi un frate si doua surori. Sotul meu nu a detinut nici un fel de bun, in afara de datorii, care nu pot fi acoperite de bunurile mostenite, intrucat acestea nu exista.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Asa cum am spus sotul meu nu are nici un bun, iar pentru cele viitoare ce vor izvori ca urmare a decesului mamei sale imi asum pierderea lor deoarce nu am puterea si nici banii necesari pentru a tine piept creditorilor și nici eventualelor procese intentate de acestia. Pentru linistea mea voi recurge la renuntarea la mostenire asa cum este prevazuta de art.1100 si 1120 Cod Civil.
Banuiesc că vor trebui instiintati creditorii si cu privire la renuntare ?
Buna ziua,
Am citit cu foarte mare atentie articolul dvs cu privire la renuntarea la mostenire, motivată fiind de faptul ca in urma decesului sotului meu, care nu detinea niciun fel de bunuri au ramas doar datorii la banci si ANAF. Intrucat primesc de la ANAF cat si de la banca notificari de plata pe numele sotului și nu-mi pot permite sa platesc aceste datorii m-am gandit sa renunt la mostenire, dar ultimul aliniat din articol si anume „Creditorii succesibilului care a renuntat la mostenire in frauda lor pot cere instantei revocarea renuntarii in ceea ce ii priveste, insa numai in termen de trei luni de la data la care au cunoscut renuntarea. Admiterea revocarii produce efectele acceptarii mostenirii de catre succesibilul debitor numai in privinta creditorului reclamant si in limita creantei acestuia„ m-a pus pe ganduri.
Va rog sa-mi spuneti daca, ca urmare a renuntarii la mostenire, in termenul legal prevazut de lege, as putea fi acuzata ca urmaresc fraudarea creditorilor.
Răspuns la discuția Zile de concediu de odihna
Mutumesc
Dar daca articolul in care se prevad aceste zile are urmatorul continut: ”Vechimea totala in munca ce se ia in considerare la determinarea duratei concediului de odihna este aceea pe care salariatii o indeplinesc in cursul anului calendaristic pentru care i se acorda concediul”
In luna octombrie 2017 a fost incheiat un contract colectiv de munca care prevede acordarea unui numar mai mare de zile de concediu de odihnam fata de cele din CIM,
Acestea se vor acorda proportional cu lunile ramase din an ( 3 luni) s-au se vor considera pentru tot anul?
Aș vrea să știu dacă în anul 2017 rămâne valabilă noțiunea de autoritate publică, așa cum a fost definită în art 3 indice 1, alin.1 indice 3 din OUG 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare.
Menționez că ordonanța amintită si-a încetat aplicabilitatea la data de 31.12.2016.
Va multumesc.
Bună ziua,
OUG 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare prevedea următoarele:
- art. 3 indice 1" prin excepţie de la prevederile art. 1 alin. (1), începând cu luna august 2016, personalul plătit din fonduri publice care beneficiază de un cuantum al salariilor de bază/indemnizaţiilor de încadrare, aferent unui program normal al timpului de muncă, mai mic decât cel stabilit în plată la nivel maxim pentru fiecare funcţie, grad/treaptă, gradaţie, vechime în funcţie sau în specialitate, după caz, va fi salarizat la nivelul maxim al salariului de bază/indemnizaţiei de încadrare din cadrul instituţiei sau autorităţii publice respective, dacă îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii".
- art.3 indice 1, alin. 1 indice 3 "in aplicarea prevederilor alin. (1), prin instituţie sau autoritate publică se înţelege acea instituţie sau autoritate publică cu personalitate juridică care are patrimoniu propriu, buget propriu de venituri şi cheltuieli, conduce contabilitate proprie, iar conducătorul acesteia are calitatea de ordonator de credite. În cazul instituţiilor sau autorităţilor publice aflate în subordinea aceluiaşi ordonator de credite, având acelaşi scop, îndeplinind aceleaşi funcţii şi atribuţii, aflate la acelaşi nivel de subordonare din punct de vedere financiar, nivelul maxim al salariului de bază/indemnizaţiei de încadrare se va stabili la nivelul maxim aflat în plată din cadrul tuturor acestor instituţii sau autorităţi publice subordonate".
Având în vedere faptul că actul normativ amintit mai sus si-a încetat aplicabilitatea la data de 31.12.2016 considerați că noțiunea de autoritate publică, așa cum a fost enunțată în ordonanță își mai păstrează valabilitatea și după data de 31.12.2016?
Vă mulțumesc.

Răspuns la discuția Completare formular M500
Multumesc.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu privire la completarea formularului M500 si anume:
- daca in formular se trec si persoanele care au contractul de munca suspendat
- daca in formular se trece si norma de hrana si daca da la ce capitol.
Multumesc