avocatPetre a scris:
vecinul nu are cum sa aibe acte pe terasa blocului care e bun comun.. si dvs cum ati crezut asa ceva fara sa verificati in prealabil..e bun comun si fiecare aveti drept de proprietate, in cota parte indiviza, din aceasta terasa..il puteti da in judecata ptr prejudiciul cauzat..
contactati un avocat sa va ajute.. asa cum nu e indicat sa va apucati de reparatii de unul singur, deoarece exista riscul sa faceti mai mult rau casei si implicit aprtamentului dvs, tot asa nu e indicat sa faceti singur actiunea si sa o sustineti fara un avocat alaturi de dvs.. toate cele bune va doresc
Dupa cum spuneam in romania cu bani faci cam ori ce. Aceasta locuinta este una fosta nationalizata si cumparata, vecinul mentionat a cumparat aceasta casa de la un alt vecin iar acesti vecini folosesc terasa respectiva de peste 20 de ani fara a i se aduce nici cea mai mica reparatie sau cel putin o mica intretinere.
in 2009 l-am actionat in judecata cu obligatia de a face, la prima infatisare imediat dupa s-a apucat de "REPARATII" Dupa care am zis totusi suntem vecini sa cadem la pace si am renuntat la proces insa aici am invatat multe lucruri care mau lasat ....
- Aici este o problema mai mult "Morala" decat materiala, eu nu pot sa locuiesc in aceasta locuinta in aceste conditii. Despagubiri materiale, aici imi este imposibil din multe puncte de vedere, iar suma nu este una semnificativa in acest moment.
- In acest moment trec printr-o perioada financiara foarte proasta, am rate in banci s.a. iar angajarea unui avocat imi este practic imposibila. Am incercat sa discut cu un avocat insa onorariul acestuia ma lasat fara cuvinte. Totusi cred ca exista o solutie si pentru problema mea, nu cred ca in romania in anul 2010 daca nu ai bani nu ai si dreptate.