Cum să uit... Am retrăit alături de voi momentele prin care am trecut eu insămi legate de acest concurs.
Viaţa de magistrat este plină de satisfacţii dar şi extraordinar de solicitantă. Aşa cum am mai spus, important este să îţi placă munca ta, altfel nu poţi face faţă la volumul de activitate.
Succes! Iar dacă n-a fost să fie acum, punct şi de la capăt! Orice informaţii acumulate in plus ajută enorm după ce intraţi in activitate pentru că atunci nu va mai fi prea mult timp pentru documentare.
Salutare, tuturor!
Eu, cu mutarea mea, inca nu am internet acasa asa ca nu am reusit sa va mai scriu. Acum suntem deja la curs dupa ce ne-am familiarizat doua saptamani cu noul loc de munca.
Perceptia mea confirma ceea ce spuneam inainte: examenul este partea cea mai uşoară in toată povestea asta. Faptul că am reuşit să intrăm in magistratură nu ne face automat magistraţi, avem mult de invăţat in ceea ce priveşte practica efectivă în această profesie. Am motivat şi pronunţat câteva dosare destul de uşoare şi singura veste bună in ceea ce mă priveşte este că imi place foarte mult profesia pe care mi-am ales-o, imi place această muncă dar din septembrie, când o să intru in şedinţe, nu ştiu la ce ore o să ajung seara acasă... Gradul de incărcare al instanţei este foarte mare şi colegii vechi mi-au spus inclusiv lucruri de genul "nu ştii in ce te-ai băgat"!
Ei bine, din septembrie o să aflu in ce m-am băgat dar orice ar fi, simt că mi s-a dat un dar pe care nu pot decât să il preţuiesc; in ceea ce mă priveşte, oricât ar fi de greu, ar fi fost infinit mai rău să nu fi intrat in acest sistem din toate punctele de vedere.
Incerc să profit de luna aceasta de cursuri, să citesc cât mai mult mai ales in legătură cu aspectele practice ale profesiei, ca să imi pregătesc terenul pentru toamnă.
Mă bucur că voi avea dosare civile, mulţi au dificultăţi tocmai din acest punct de vedere, nu au mai lucrat deloc cu penalul după terminarea facultăţii şi acum trebuie să judece infracţiuni sau arestări preventive; mi-ar fi fost infinit mai greu dacă intram in penale aşa că trec la capitolul bile albe şi faptul că voi avea complet civil.
Treaba stă cam aşa, din punctul meu de vedere: cum am mai spus-o, examenul nu trebuie să fie un scop in sine; gândiţi-vă de ce mergeţi la acest examen, dacă vă doriţi cu adevărat să faceţi muncă de magistrat; banii şi statutul social nu cred că pot fi o motivaţie suficientă să stai de dimineaţa până seara cu nasul in dosare. TREBUIE SÃ VÃ PLACÃ! Altfel totul devine o corvoadă greu de suportat.
Dacă ajungeţi la concluzia că asta doriţi să faceţi cu adevărat, TOATE PÂNZELE SUS! Trebuie să intraţi cel târziu in primăvară pentru că din toamna 2011 totul se va bulversa cu noile coduri. Fiecare zi este preţioasă, folosiţi-o din plin pentru că fiecare lucru invăţat este o cărămidă importantă adăugată la această construcţie uriaşă.
Vă doresc să luaţi cele mai corecte decizii şi să aveţi spor la învăţat! Ne mai "auzim" pe aici.
:sorry:
Eu atunci am sunat şi la preşedinţie la direcţia juridică şi mi s-a spus că decretele sunt plecate spre MO. Mai mult, ce să zic...se pare că ajung greu...
Ultimele informaţii: de la preşedinţie au plecat decretele iar la Monitorul Oficial nu au ajunsB-)
In altă ordine de idei, tipa de la MO mi-a cerut numărul de telefon să mă sune ea când primeşte decretele...aşa că stăm pe fază!
"Art. 26. - (1) Absolventii, la incadrarea ca judecatori, procurori sau personal asimilat acestora, imediat dupa terminarea studiilor superioare juridice sau, dupa caz, a Institutului National al Magistraturii, in unitati din alta localitate decat cea de domiciliu, beneficiaza de o indemnizatie de instalare egala cu indemnizatia de incadrare bruta lunara corespunzatoare functiei in care sunt incadrati. (OG 27/2006)
Mie mi se pare că nu suntem chiar proaspeţi absolvenţi...nu prea ni se aplică. Dacă mai ştii alt temei legal, să-l vedem.
Din moment ce decretul de numire s-a publicat, eşti magistrat cu acte in regulă şi deci trebuie să te prezinţi la muncă, după părerea mea chiar in aceeaşi zi dar nimeni nu cred că iţi cere asta mai ales că publicarea se poate face şi mai dup-amiază... Dar a doua zi, e musai să te prezinţi!