K, sa incepem cu inceputul:
Am fost angajat al unei companii de curierat 3 ani , m-am inbolnavit -m-am operat de hernie de disc si am fost data afara conform art. 61 lit c.
La fostul loc de munca aveam asigurare pentru deces,accident si pierderea involuntara a locului de munca.
Dupa aproape un an de zile cei de la compania de asigurari imi dau raspuns: nu va incadrati la nici una din despagubiri ...........nici macar la Pierderea involuntara a locului de munca deoarece dupa cum spun ei conf. art. 61 lit c pierderea locului de munca au fost din motive neimputabile mie.
Chiar nu mai inteleg ce inseamna pierderea locului de munca din motive neimputabile angajatului?
Riscurile asigurate in special pentru pierderea involuntara a locului de munca dupa cum scriu ei sunt:
-pierderea involuntara a locului de munca inseamna incetarea Angajarii Utilizatorului Asigurat din motive neimputabile acestuia.
- daca utilizatorul asigurat isi pierde involuntar locul de munca dupa data intrari in vigoare si inainte de data terminari, Asiguratorul va plati despgubirea cate banca.Asigurarea pentru pierdera locului de munca este afectata de o amanare a acoperiri de 60 zile calculata o singura data de la data intrari in vigoare.O cerere de despagubire se refuza automat daca utilizatorului asigurat i se notifica incetarea angajari din motive neimputabile lui in aceasta perioada de 60 zile.
Dupa care ei se leaga de art 61 lit c si spun ca conform legi eu am fost dat afra din motive legate de mine .......................
Art. 61. - Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului în urmattoarele situatii:
c) în cazul în care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa ii îndeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat;