avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Activitate b0gdan19

Activitate b0gdan19

Discuție Accident rutier
Buna ziua! in urma cu un an, pe data de 30 ianuarie, am facut un accideent cu un interolop din oras, pe scurt: acsta venea din directia opusa mie cu o masina de teerna si a intrat frontal intr-un stalp, politia a hotarat ca eu sunt vinovat deoareece acesta m-a evitat pe mine (eu eram pe banda mea, dar din franare fiind polei am ajuns in el(cand el era deja in stalp)) in urma accidentului acesta a suferit o fractura de femur. in seara cu pricina a refuzat internarea si a 3 zi a plecat la spitalul floreasca la bucuresti (eu fiind dintr-un oras din jud. bacau). s-a intors dupa 2 saptamani cu un ceertificat medico legal d 54 de zile de ingrijiri medicale si cu o facura de 9400 lei) m-a cautat acasa si a zis sa ne impaca, sa-i platesc masina si totul va fi in regula ca altfel im da fac la casa, masina... etc...si imi va face rau atat mie cat si familieei mele. avocata pe caree am angajato in urma amenintarilor aceestuia nu a mai vvrut sa ma reprezinte asa ca am ramas singur in lupta cu el. urma sa m-i se fac dosar penal asa ca am platit suma ceruta de aceesta, 11000eeuro si 94mil deespagubiri medicale, in fata unui notar public. in actul notarial aceesta se invoia sa imi faca acte ppe masina avariata, cea ce nu s-a intamplat. acum dupa un an acesa si-a prelungit perioada de ingrijiri medicale de la 54 la 90 de zile de ingrijiri medicale asa ca maine incep procesul. ce sfaturi imi dati? sa nu uit, asigurarea mea era platita pee data de 29 ianuarie dar intra iin vigoaree pe data de 31.
Incep prin a ura La multi ani, tuturor celor ce isi searbeaza azi ziua de nastere si cea de nume! multa sanatate si fericire!

Dosarul este la procuratura si contine un certificat medico legal de 53 de zile de ingrijiri medicale si un acord in care ma oblig sa ii platesc 11 000 de euro contravaloarea masinii. Eu nu i-am platit aceasta suma deoarece am crezut ca este mai sigur sa nu ii dau banii inainte de implinirea celor 60 de zile. in acest caz, victima sa razgandit in privinta impacarii si a spus ca vrea sa prelungeasca cerificatul medico legal si sa-l ataseze la dosar si sa ma dea in judecata pt nerespectarea terminilor impacarii.
intrebarea mea este: ce se poate intampla in acest caz? in cazul in care ajungem in fata instantei?
Asigurarea era platita in ziua precedenta dar intra in vigoare pe 31. circulam cu chitanta care confirma plata rca-ului. durerea mea e ca navigand pe internet am dat peste o lege care spune ca partea vatamata poate depune plangere timp de 60 de zile de la producerea accidentului. mie imi este teama ca acesta dupa primirea banilor sa nu ravina asupra declaratiei si sa depuna inca un certificat medico legal in care sa perlungeasca perioada de ingrijiri medicale.
Eu astazi trebuia sa ii dau si suma de 11000euro, dar dupa aflarea termenului de 60 de zile m-am panicat si am amanat ana pe 1 aprilie cand se implinesc acestea iar avocatul acestuia a refuzat.
Ce valoare poate avea actul notarial de impacare in acest caz?
multumesc pt raspuns dar problema este ca nici un notar din orasul meu nu vrea sa ia parte la o asfel de intelegere deoarece le este frica de persoana in cauza. actul facut de avocatul lui si semnat de ambele parti are valoare?
Buna seara. Numele meu este Bogdan si pe data de 30 ian 2010 am provocat un accident de circulatie si nu aveam rca, in urma careia automobilul de pe banda opusa a intrat intr-un stalp pt a ma evita pe mine, iar conducatorul acestuia si-a rupt piciorul... eu aveam o alcolemie de 0.18 in aerul expirat. dupa 2 saptamani m-am intalnit cu victima iar acesta avea fractura de femur si un certificat medico legal de 55 de zile de ingrijiri medicale. am cazut la intelegere sa-i platesc contravaloarea masinii(11000euro),spitalizarea si alte cheltuieli(9200lei) pt a ne impaca si pt a nu depune plangere penala.am facut actele in fata avocatilor nostrai. am platit o suma in valoare de 9200 lei si mai urmeaza sa-i dau 11000euro contravaloarea masini. dosarul a ajuns la procuratura de 2 zile iar el a dat o declaratie in care spune ca nu are pretentii penele sau civile atata timp cat il despagubesc. intrebarea mea este: in cazul in care eu il despagubesc in fata avocatilor nostri si facem un act semnat atat de mine cat si de el in care precizam ca i-am platit suma de 11000 de euro(contravaloarea masinii) si cea de 9200lei( spitalizare si alte cheltuieli) si nu mai are nici o pretentie, acesta mai poate veni mai tarziu sa mai ceara bani?
va multumesca anticipat si astept raspunsurile voastre... sunt intr-o situatie disperata!