avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Activitate pavel_corneliu

Activitate pavel_corneliu

Răspuns la discuția Admitere magistratura 2010
anais_anais a scris:

eu tocmai am fost supusa unei inspectii fiscale in aprilie. mi-au verificat activitatea din ultimii 5 ani. nu stiu ce ar trebui sa mai solicit acum.
avocatii - voi cum ati procedat? v-ati suspendat deja?
mie mi s-a spus sa astept decretul si ma voi suspenda in baza lui.
ptr pepita:
voi pleca de vineri - initial ptr 3 nopti, iar apoi prelungesc cu cate o zi pana aflu ceva sigur. nu plec din tara, asa ca imi va fi usor sa ma intorc.

Asta e solutia corecta pt suspendare in cazul avocatilor, sa asteptam decretul de numire si apoi sa ne suspendam, pentru a nu avea intreruperi in activitate.

Nu-i nicio problema daca mai soliciti o noua inspectie fiscala, fiscul nu se supara.:D Nu se poate altfel.
ivanmhl a scris:

multumesc pentru urare, karmina!
as fi vrut si eu sa plec imediat dupa repartitii, dar nu a fost posibil... nu depindea numai de mine.
oricum eu nu cred ca se vor publica saptamana viitoare.

Avocatii, voi cum faceti cu fiscul, prezentati decizia de la Barou privind suspendarea si completati niste declaratii presupun?

Da, cam asa vom proceda, la fisc prezentam decizia de suspendare emisa de Barou si va trebui sa solicitam inspectie fiscala in vederea inchiderii activitatii cabinetului
Ooo, de ce? Sa se fi ratacit pe drum?;)
Buna, buna!Ce faceti, v-ati pierdut deja rabdarea? Vine si timpul repartitiilor. In loc sa va bucurati de ultimele zile petrecute in actuala profesie:(( La Judecatoria Constanta se lucreaza. Chiar din greu, nu-i de gluma pe-acolo#-o Noroc cu marea ... NeagraB-)
Da, rezultatul vizitei medicale ni se va comunica de CSM acasa. Probabil ca si rezultatele celorlalte doua probe
Am trecut si de psihologic:D Sa-i sustinem si pe cei 10 ramasi, sa ne vedem cu totii la repartitii. Rezultatul vizitei medicale ni se va comunica in zilele urmatoare, dar nu sunt probleme pentru niciunul dintre candidati. Numai verificarea bunei reputatii se pare ca va mai dura ceva timp....
Achiesez la cele scrise de Karmina;) Nu aveti ce sa pregatiti in mod special pentru interviu, ca oricum va intreaba numai despre voi insiva.
Mult succes candidatilor programati zilele viitoare!
Probabil ca interviul a mers foarte bine pentru candidatii din ultimele zile si acestia sarbatoresc deja...:) E important sa nu uitam ce am scris in caietul de raspunsuri la proba scrisa, pentru a nu fi luati prin surprindere de comisie. Si sa fim increzatori ca vom reusi sa luam si aceasta probaB-)
Pe site-ul INM s-au publicat datele la care se vor sustine testarea psihologica-testul scris si interviul...
Acest examen a devenit mai greu decat cel de admitere la INM (cel putin incepand din noiembrie 2009) si iti motivez si de ce:
- structura grilei de concurs e diferita - la examenul de admitere in INM grila de concurs are 100 de intrebari pentru cele patru materii (civil/25, penal/25, proceduri/25/25), pe cand la acest concurs, exceptand cele 10 grile de organizare judiciara/CEDO, sunt 60 de grile pt cele patru materii de baza, dintre care cate 10 intrebari din teorie pentru fiecare materie, respectiv cate cinci spete pentru fiecare materie;
- modalitatea de pregatire a concursului - la examenul de admitere la INM iti poti permite sa inveti foarte bine procedurile civila/penala plus drept penal (insemnand mai putina materie de parcurs - ca volum) - la care sa faci cel putin 20 de intrebari/materie, iar la civil (care e o materie destul de vasta) daca te bazezi doar pe o "invatare superficiala";) poti aduna cu lejeritate 12-15 intrebari corecte; spre deosebire de INM-isti, la concursul direct pe post trebuie sa ai un nivel ridicat de cunoastere al tuturor celor patru materii de baza, altfel ai putine sanse de a trece de nota 7;
- nivelul de dificultate al intrebarilor din teorie apreciez ca s-a egalizat in privinta celor doua modalitati de admitere in magistratura, incepand cu concursul din noiembrie 2009;
- in privinta spetelor propuse, cele date la concursul de admitere pe post sunt mult mai dificile decat cele din grilele de concurs pentru INM;
- nu in ultimul rand, modalitatea diferita de punctare a intrebarilor de teorie/speta la cele doua concursuri; faptul ca spetele au un punctaj mai ridicat (0,25), justificat daca e sa ne gandim la nivelul de complexitate al acestora, este cel care determina in mod esential admiterea/notarea la acest concurs de admitere pe post