avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate mariusisac01

Activitate mariusisac01

Multumesc. Aceasta este opinia mea. Totusi, procesul despre care vorbesc (recursul) a avut termen azi, 01 11. Eu nu sunt parte, ci un coleg. Dar la termen, instanta dde recurs nu a pus in discutie exceptia lipsei de interes (de ordine publica), ceea ce ma face sa cred ca instanta de recurs nu are o viziune asemanatoare. Ma rog, voi vedea solutia dispusa. Ma interesa problerma ca principiu. Multumesc pentru amabilitatea de a imi raspunde.
Isac M.
Intervenient fortat. temei legal art. 119 din O.U.G. 195/2002 (mai exista si temeiul din Legea 136/1995 legat de actiunea in regres).
Intrebarea mea este daca intervenientul fortat poate exercita caile de atac impotriva sentintei instantei de fond.
In opinia mea nu le poate exercita, deoarece ii lipseste interesul.
situatia este urmatoarea: accident de circulatie, se incheie proces verbal de politie, o parte este vinovata, cealalta nu. Acesta (procesul verbal) este contestat de partea declarata vinovata prin procesul verbal. Instanta de fond anuleaza in totalitate procesul verbal de contraventie, exonereaza de la plata amenzii, anuleaza masura retinerii permisului, punctele penalizare, etc. Deci nu este stabilita persoana vinovata de producerea accidentului in aceasta situatie, urmand ca aceasta sa se faca pe calea constatului amiabil sau pe calea instantei de drept comun (art. 998 999 cod civ).
Partea care a fost citata ca intervenient fortat in fond nu are interes in aceasta cauza, fiind citata doar pentru a-i fi opozabila sentinta. Acesteia nu i se creeaza un prejudiciu, nu i se creeaza o situatie mai grea, nu se retine in sarcina sa vinovatia pentru producerea accidentului. deci eu cred ca nu are interes pentru a exercita o cale de atac importiva sentintei din fond.
Astept opiniile dumneavoastra, cu argumente, daca aveti aceasta amabilitate. Va multumesc.