avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Activitate Lav-Cris

Activitate Lav-Cris

Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
Urmarea imediata:
a. exista la toate infr.fara exceptie
b. poate constitui o cauza de agravare a raspunderii penale
c. este intotdeauna rezultatul infractiunii
Lav-Cris a scris:

Am inteles in fine...infractiunile savarsite in concurs ideal omogen nu pot fi savarsite asupra unei singure persoane cata vreme o singura act/inact care, datorita imprejurarilor in care a avut loc si a urmarilor pe care le-a produs, intruneste elem.constitutive ale mai multor infractiuni de aceeasi natura.
Raul, ma tem ca ex.dat de tine reprezinta infr.complexa de ucidere din culpa 178(5)

SCUZE ai spus vatamare corporala din culpa si eu ma gandeam la ucidere din culpa
Am inteles in fine...infractiunile savarsite in concurs ideal omogen nu pot fi savarsite asupra unei singure persoane cata vreme o singura act/inact care, datorita imprejurarilor in care a avut loc si a urmarilor pe care le-a produs, intruneste elem.constitutive ale mai multor infractiuni de aceeasi natura.
Raul, ma tem ca ex.dat de tine reprezinta infr.complexa de ucidere din culpa 178(5)
Salutare tuturor! Din pacate fac parte din categoria celor care continua cu invatatul...ceva nu merge in modul de abordare a grilelor. Puteti sa imi dati un exemplu pentru varianta corecta?
Valorile sociale lezate apartin intotdeauna unor titulari diferiti
a. in cazul infractiunii continuate
b. in cazul infractiunii progresive
c. in cazul concursului ideal omogen de infractiuni

Multumesc anticipat.
Lav-Cris a scris:

Legitima aparare prezumata:
a) presupune ca atacul sa constea intotdeauna intr-o infractiune de violare a domiciliului
b) in cazul in care o persoana nu poate denunta o infractiune de talharie de care a luat cunostinta, din cauza inundatiilor care il impiedica sa se deplaseze
c) presupune lipsa unui temei legal pentru incercarea de patrundere sau patrunderea in spatii protejate

Corect: C) fara nici un comentariu.
Legitima aparare prezumata:
a) presupune ca atacul sa constea intotdeauna intr-o infractiune de violare a domiciliului
b) in cazul in care o persoana nu poate denunta o infractiune de talharie de care a luat cunostinta, din cauza inundatiilor care il impiedica sa se deplaseze
c) presupune lipsa unui temei legal pentru incercarea de patrundere sau patrunderea in spatii protejate
thomas28 a scris:

si una ca la examen:
distrugerea din culpa prev.de 219 alin.2 presupune:
a. avarierea unui cablu de joasa tensiune al retelei electrice daca a avut ca urmare aducerea acestuia in stare de neintrebuintare
b. degradarea unei conducte petroliere, chiar daca nu a avut ca urmare aducerea acesteia in stare de neintrebuintare
c. distrugerea sistemelor de alimentare cu apa, daca a avut ca urmare aducerea in stare de neintrebuintare a acestora

c
fluturas1980 a scris:

carmen_miron a scris:

la grila asta ... alte opinii...

Amnistia nu produce efecte:
a-asupra masurilor de siguranta
b-asupra masurilor educative
c-asupra dreptului persoanei vatamate la restituirea costului expertizelor platite

b

bc
Răspuns la discuția Admitere INM august 2011
isis23 a scris:

Intrebare :
Cazul avocatului de la Brasov care si-a comandat moartea sotiei. Incadrarea lui juridica a fost instigare la omor calificat.
Se poate lua in considerare imprejurarea ca victima era sotia instigatorului ( pentru omor calificat ) in conditiile in care autorul faptei , evident ca nu era sot dar nici ruda apropiata cu victima.
Pe scurt se poate retine aceasta agravanta numai pentru instigator , cand autorul nu are calitatea ceruta in norma de incriminare?

autorul a savarsit omorul cu premeditare, din interes material - imprejurari prev.la art.175 lit.a) si b)
sotul victimei "care si-a comandat moartea sotiei" va raspunde pentru instigare calificata la infractiunea de omor calificat datorita mijloacelor folosite.
Mi-e dor de voi...mi-ati lipsit...se pare ca puterea sta in noi. Avem atata nevoie unul de altul...mai devreme sau mai tarziu trebuie sa reusim. Stiti cum se spune Dumnezeu lucreaza prin oameni... El ne da posibilitatea de a ajunge acolo unde ne dorim. Cu incredere va salut din Iasi. SPOR LA INVATAT:luck: