Buna ziua,
Am lucrat o agentie de turism care a refuzat timp de 8 luni si jumatate sa imi plateasca drepturile salariale si diurnele pentru deplasarile din tara.I-am dat in judecata ,am obtinut ordin judecatoresc care intre timp a devenit irevocabil,am angajat un executor si executorul s-a dus sa-mi recupereze salariile restante.Dar firma a facut contestatie la executie si i s-a aprobat (are ple patronul la instanta respectiva).Din cate stiu eu,blocarea salariului unui angajat este ilegala in tara asta (nu am avut contractul de munca suspendat,numai atunci puteau sa-mi blocheze salariul pe perioada ceecetarii disciplinare),asa ca vreau sa stiu daca pot face o plangere penala impotriva angajatorului pentru ilegalitatile comise si as vrea sa stiu daca acest lucru ar avea vreo finalitate. Patronul e 'bazat' .Are bani,foarte multi bani.
Si inca ceva,detin ceva documente de evaziune fiscala ale firmei la care am lucrat,am fost si la Garda financiara si la DNA si la Televiziuni si tot nu s-a bagat nimeni. Dadeau vina unii pe altii : "Nu noi....nu .... nu noi ne ocupam de asa ceva",iar cand auzeau numele firmei iarasi :"Nu noi...mergi....in alta parte....noi nu ne bagam".E oare cineva in tara asta care poate combate evaziunea ficala?
Va multumesc .