Primaria nu mai accepta schite de mana, intrucat s-a modificat procedura, doar schitele cadastrale. Primaria nu vrea sa-mi inregistreze cadastrul decat daca vin la primarie cu vecinii suprafetelor masurate. Imi este imposibil sa fac asta deoarece vecinul e plecat in strainatate sau poate nu vrea sa se deplaseze la primarie (nu stiu, nu are chef). Se poate contraargumenta aceasta afirmatie prin articol de lege? Mi se pare ca primaria imi ingreuneaza traseul in loc sa mi-l usureze. Mi se pare imposibil...
Taxa de succesiune de pe urma bunicilor trebuie neaparat facuta? Nepotul a facut o incalcare a legii? Daca este nevoie pot oferi detalii despre notarul cu pricina...
Va multumesc. Raspund la orice nelamurire. Imi cer scuze pentru lungimea mesajului meu...
Din pacate mesajul a fost truncheat, asa ca voi continua cu detalii...
).
Cei 4 frati (printre care si tata ) s-au prezentat la notar in anul 2007 pt dezbaterea succesorala. Notarul a oferit un raspuns ciudat motivand ca dezbaterea succesorala nu are rost sa fie facuta intrucat exista rol platit la primarie pe numele celor 4 succesori si actul de propietate poate fi eliberat de primarie fara a mai dezbate succesiunea. Ceea ce s-a intamplat! Nepotul a obtinut acest titlu de propietate pe baza unor schite de mana furnizate la primarie.
1. Exista aceasta posibilitate, sa fie eliberat un document de propietate unuia dintre succesori in acest mod?
Va rog, daca se poate sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
Tata a decedat anul trecut in 2009, luna octombrie. Sunteti 3 frati si dorim sa facem transferul de propietate (dezbaterea succesorala). Suntem intelesi asupra bunurilor ce urmeaza a fi dezbatute si dorim sa o facem cat mai repede pentru a evita costurile suplimentare care pot aparea mai tarziu.
Ne-am informat despre actele necesare dezbaterii succesorale de pe urma tatalui, dar avem o problema. Deocamdata noi (cei 3 copii) nu o putem face intrucat tata (decedat) nu a efectuat dezbaterea succesorala de urma parintilor lui decedati in anii 1979 si 1980. Tata are 3 frati cu care ar fi trebuit sa faca dezbaterea de pe urma bunicilor, dar bunicii au intocmit un testament (facut celor 4 fii ) intocmit la vremea respectiva in care se precizeaza suprafetele si bunurile ce revin dupa decesul acestora. O varianta a acestui testament o detinem si noi, cei 3 copii.
In concluzie, noi nu putem incheia dezbaterea succesorala deoarece nu a fost facuta de tatal decedat, plus cei 3 frati si va trebui sa o facem noi pe cea a bunicilor impreuna cu cei 3 frati ai tatalui (2 in viata si unul decedat in 2004