avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Activitate zzob

Activitate zzob

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am citi amuzat toate "sfaturile" referitoare la invocarea prescriptiei.

Esential este de retinut ca nu exista drept de servitute in aceasta ipoteza cu exceptia in care dreptul a fost recunoscut de catre proprietarii fondului vecin prin inscris autentic.

In caz contrar, teoria "uzucapiunii" mi se pare cel putin hazlie: uzucapiunea nu poate sa se bazeze decat pe buna-credinta. Or, in cazul in care fereastra buclucasa a fost executata fara a exista documentatia reclamata de legea constructiilor este la mintea cocosului ca nu putem vorbi despre "buna credinta"...

Mai mult, nu va scuza nici omisiunea de a verifica (la momentul la care ati achizitionat casa) existenta documentatiei/ a acordului necesare, pe principiul nemo ignorare legem censetur.

Mai pe romaneste, lasati prostiile comuniste si respectati dreptul de proprietate al vecinului.

Nu cred ca dvs. v-ar conveni ca si dumnealui sa construiasca o latrina lipita de peretele comun, chiar langa bucataria dumneavoastra.

Acestea sunt chestiuni de bun simt elementar ce nu se dezbat intr-o tara civilizata (vezi Germania, Austria, etc.).

Noi sa fim sanatosi... ;)