Am citit de curand despre o problema similara cu a ta. Persoana a facut plangere la politie. In final respectivul a fost trimis in judecata si condamnat, mi se pare.
Firma de telefonie e obligata sa trimita politiei datele pe care le are despre apeluri: din ce zona s-a efectuat apelul, ce antena s-a folosit, IMEI telefon etc. Astfel a fost prins un individ din alt oras care suna de fiecare data de pe alt numar. La tine e mai simplu ca stii despre cine e vorba.
Succes!
Eu stiam ca 3 ani este termenul de prescriptie pentru datorii. Daca nu au facut plangere pana la 25.04.2010 pot sa-si ia adio de la bani.
Apoi exista "ORDONANŢÃ nr.9 din 21 ianuarie 2000 privind nivelul dobânzii legale pentru obligaţii băneşti" (cautati pe internet), care spune ca dobanda anuală nu poate fi mai mare de 50%+[dobanda de referinta BNR - aproximativ 10%].
70RON * 70% * 3ani = 147RON dobanda maxima (daca a fost stipulat astfel in contract, altfel dobanda e doar dobanda de referinta BNR)
Daca in contract e trecuta o dobanda anuala peste cea maxima din lege (50%+BNR), este nula de drept.
Eu asta am inteles din respectiva ordonanta, rezultand ca clauzele gen "penalizare 1% pe zi de intarziere = 30x12 = 360%" nu pot avea nici un efect in instanta.
Apoi, cei 577RON n-are de ce sa-i plateasca baiatul, pentru ca nu doreste rezilierea.