El m-a mai amenintat odata ca imi va face plangere penala daca merg la ITM pentru ca el considera ca eu l-am furat. Insa nu are dovezi pentru ca nu e adevarat, oricum ar fi cert e ca nu a facut pana acum. Insa probabil va incerca iar sa ma intimideze. Va multumesc mult tuturor!
Avand in vedere ca el nu are o suma de bani foarte mare mie ca si angajat, as putea sa-l informez ca vreau sa merg la ITM? Poate asa va prefera sa-mi plateasca mie salarul decat amenda ITM-ului.
Am primit si amenintari telefonic sa nu fac sesizare (am inregistrat convorbirea). Eu nu am bani sa actionez in instanta, speram sa aflu o modalitate mai amiabila prin care sa recuperez drepturile mele salariale.
Multumesc mult pentru raspuns.
Buna ziua!
As avea si eu o problema, este mult de povestit, o sa incerc sa fiu cat mai la subiect. Am muncit din noiembrie 2009 pana in februarie 2010 la un magazin alimentar. Pe perioada angajarii am beneficiat de contract de munca. Mi-am semnat cererea de demisie la zi pe data de 3 sau 5 martie, cand am primit decizia de demisie, aceasta era din data de 17 martie. Contractul de munca mi s-a incheiat in baza articolului 79 din codul muncii.
Inainte sa imi depun demisia am avut diverse probleme la locul de munca. Din ciubuc, eu impreuna cu o colega am considerat ca e in regula sa ne achizitionam un pachet de biscuiti, chipsuri, etc. Niciodata nu am avut lipsa la inchidere si la monetar. Seful incearca acum sa ne acuze de diverse (gen furt si altele). Probe nu exista pentru ca evident ca nu a fost vorba de asa ceva. Mai mult de atat, am facut o declaratie in care ma obligam sa platesc ce am luat din salar (desi era deja achitat din ciubuc).
Trecand peste aceste probleme, eu inca nu mi-am primit salarul desi a trecut atata vreme, pe motiv ca inca se analizeaza pierderile. Eu nu am semnat primire de gestiune ca sa fiu nevoita sa platesc lipsurile de inventar.
Nu stiu cum sa mai procedez, ma deranjeaza faptul ca sunt luata peste picior si nu vreau sa actionez cand e prea tarziu.
Mentionez de asemenea ca am muncit pe tura de noapte, fara spor de noapte, in sarbatorile legale fara sa se mentioneze ca nu am fost libera atunci, in weekenduri inclusiv duminica cate 15-16 ore. Orele suplimentare apareau cand si cum pe fluturas.
Va rog ajutati-ma, cum as putea proceda in continuare?