cum am spus anterior incadrarea juridica a fost facuta p baza unui telefon d la politia municipiului, actiunea deasfasurandu-se intr-un sat din afara orasului. agentii d acolo nu s-au uitat la nimic. le-au spus alora sa traiti si furt a fost. cum fac sa cer schimbarea incadrarii juridice? m-am mai documentat si cum au spus si domnii avocati mai sus a fost mai mult distrugere care la retragerea plangerii din partea persoanei pagubite si repararea prejudiciului inlatura raspunderea penala. cum trebuie sa procedez?
dak as apela la un avocat, acesta teoretic ar trebui sa faca 2 drumuri:unul la politie pt a clarifica situatia si altul la parchet dak ar mai fi nevoie. sau e mai complicata procedura? ma puteti ajuta si cu un comision aproximativ pt toata treaba asta?
politistul a incadrat fapta pe baza unui telefon. a fost sunat d la municipiu dupa apelul la 112 in legatura cu "furtul". cand i-am zis ca mie mi se pare mai mult distrugere decat furt mi-a spus ca nu are ce face pt ca asa s-a decis, pt ca apelul trebuie justificat. nu am inteles deoarece cei d la municipiu nu aveau d unde sa stie situatia din teritoriu. mai mult dak si-ar fi dat interesu sa dea o tura p strada respecta sigur gaseau poarta. ei miau spus ca au ajuns la casa cu pricina si au constatat furtul. nu am avut cu cine ma intelege, in plus la declaratie am inceput s-o scriu singur , mi s-a luat prima foaia si s-a inceput cu dictarea"trebuie respectata o procedura". tipic militieneste. el dicta ce gandea io am scris ce am stiut ca s-a intamplat. nu cred ca s-a prins.
poarta respectiva era la 2 case distanta cand mam prezentat la politie in drum am lasat si poarta la loc. sa nu fie probleme. nu ma pricep dar poarta a fost mutata din pozitia initiala nu vad furtul pt ca nu am avut nici o intentie sa-mi insusesc ceva.
sunt student si prietenii erau d varsta mea. nu cine stie ce delincventi, incercam sa muncim cinstit. in seara respenctiva am iesit cu minus dupa teapa consistenta de aceea m-am intors. sa va raspund la intrebare dak iesea afara atitudinea noastra depindea de a lui. nu sunt un tip violent, dupa cum am spus baietii au venit doar in caz ca indivizii ar fi pus iar mana p bate, cum au facut-o cand i-am lasat. o singura intrebare am: care e procedura in cazul meu? ma prezint la politie, voi fi chemat d procuror? sa ma gandesc la un avocat? multumesc
buna, am urmatoarea problema: sunt sofer d taxi si in urma cu ceva timp, intr-o noapte, am luat 3 indivizi pe care i-am dus la o anumita destinatie le-am pus aparatul d taxat, bon,tot. nu mi-au platit cursa si era sa imi iau si bataie. am plecat si mam intors cu inca 4 prieteni nu pt a face scandal ci pt a egala taberele. din discutia din masina a indivizilor am retinut numele unuia si asa in noaptea respectiva d la un trecator am aflat unde locuieste. Am ajuns la locuinta, sa am batut la usa, a iesit tatal sau care l-a acoperit spunand ca nu e acasa. am cerut un nr d tel sa il pot contacta ,mi s-a dat unul dar nimic. fiind destul de enervat ca nu am dat d individ, la plecare iam luat poarta din fata casei si i-am lasat-o la circa 20 m cu scopul de a-i da un pic d bataie d cap sa o caute dak tot nu miam recuperat prejudiciul. am plecat. individul face apel la 112 ca i s-a furat poarta, ma cauta politia, dosar penal si ma incadreaza la furt calificat, spunandu-mi sa nu-mi fac griji pt ca pleaca d la ei cu propunere d neincepere a urmarii penale pe baza art18'1Cpen. la ce sa ma astept? multumesc