Atunci nu aveti de ce sa va faceti griji. Printr-o actiune in rectificare de CF puteti rezolva problema, fara a mai plati descendentilor vanzatorului vreun ban!
Imi puteti spune ce inseamna o rectificare CF? In acest moment este pe rol un proces pentru uzucapiune.
Conform expertizei din 1991 in momentul cumpararii terenului, terenul masura 700 m iar eu am cumparat tot terenul detinut de vanzator. Ulterior, s-a dovedit conform unor altor masuratori ca sunt de fapt 1000 de m. In tot acest timp eu m-am ocupat si de diferenta de 300 m, in necunostinta de cauza. Daca as fi stiut ca sunt 1000 m as fi cumparat intregul teren, insa am cumparat atat cat era inscris in acte. Astept raspuns, va multumesc.
Detin un teren cu act de vanzare-cumparare de 700 m patrati de 19 ani (dar in realitate conform unor masuratori ulterioare s-au dovedit a fi 1000 m patrati). Pot castiga in instanta cei 300 de m patrati prin uzucapiune cu martori ca eu am detinut in aceasta perioada de 19 ani acest teren sau ii revine mostenitorului celui de la care am cumparat terenul?
Buna seara! Am 60 ani si sunt singura mostenitoare cu act de mostenire pe 413 m patrati (dar lin realitate sunt 600m patrati, reesind la masuratori in anul 1995=in procesul unor unchi) si vreau sa actualizez actele pentru a-i face act de vanzare-cumparare fiicei mele. Am fost informata de doamna notar ca trebuie sa merg la tribunal pentra asa ceva si acum sunt in proces iar doamna avocat cheama Primaria comunei in judecata _dar nu stiu pentru ce, ca nu stie sa explice. Se procedeaza corect? A doua problema este ca am act vanzare-cumparare de la unchiul meu in anul 1992 pe 700 m patrati( dar in realitate sunt 1000m_in anul 1995) care la fel vreau sa-i fac act fiicei mele dar exista mostenitori de la vanzator = cei 300m revin mostenitorilor ?In plus unul dintre mostenitori a afirmat astazi la tribunal ca nu i-am dat bani tatalui lui. Acesta sustine ca trebuie sa-l despagubesc, ca nu a stiut ca tatal lui a vandut si cei 300 m sa-i dau ceva pe el si scap repede de proces, altfel o sa ma tina prin tribunal ani intregi si nu mai apuc sa fac act la copii.Mai mentionez ca nu am fost la primarie sa declar ca am cumparat acest teren de la unchiul meu si nu stiu cum o sa iasa, si nici impozit nu s-a platit =dar oare cei de acolo nu s-au sesizat in tot acest timp sa trimita citatie prin postarita la vecinii din zona daca eu nu locuiesc acolo? Trebuie sa platesc impozit pentru toti acesti ani. Si inca ceva =mama mea are la rol 700m dar ea a stapanit doar 413.Cred ca actele din primarie nu coincid cu realitatea. Pana la urma trebuie sa fac expertiza topografica(masuratori), ce credeti ca o sa decida instanta.