Dacă societatea a avut profit și există o hotărâre A.G.A. prin care se dispune modul în care acesta este împărțit, inclusiv cât revin ca dividende pentru fiecare asociat, aveți șanse să câștigați procesul.
Dividendele nu puteți să le cereți decât pentru o perioadă de trei ani, așa cum corect ați reținut.
Este foarte dificil să estimezi cam cât va dura un proces și de asemenea și faptul că acesta poate fi câștigat, pentru că, niciodată nu poți cunoaște toate aspectele care pot apărea în cursul procesului.
Dacă totul este foarte clar, în opinia mea, s-ar putea cam șase luni să fie suficiente judecătorului, pentru a ajunge la o concluzie în ceea ce privește speța Dvs.
Nu.
Chiar daca acceptati mostenirea, dvs evdntual raspundeti in limita si DOAR cu bunurile pe care le mosteniti, nu si cu ale dvs personale.
Georgiana Visan a scris:
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Tatal meu a decedat de curand. Din cate stiu, nu am foarte multe detalii, avea un credit cu poprire pe pensie si inca unul unde nu se incepuse executarea. In urma sa nu au ramas active. Exista vreo posibilitate ca noi copiii sa fim obligati sa achitam datoriile sale? Am citit si recutit prevederile noului cod de procedura si din cate am inteles noi nu ar trebui sa fim obligati sa platim nimic, dar totusi traim in Romania. Ma pot trezi intr-o zi cu vreo poprire pe cont sau mai rau ? Multumesc mult
Chiar daca nu era nascut la data incheierii tranzctiei, dupa decesul buncii dvs, fratele dvs vitreg , in calitate de mostenitor rezervatar, poate incerca, in temeiul art 1091 al.4 Cod Civil, sa pretinda ca vanzarea facuta unui descendent (dvs) cu rezerva uzufructului viager a fost de fapt o donatie, iar apoi sa ceara reductiunea acestei donatii. Daca exprimarea dvs este exacta iar notarul public a constatat direct plata pretului care a fost efectuata in fata sa, facandu-se aceasta mentiune in act, sansele fratelui vitreg sunt aproape nule in acest sens. Alte posibilitati ale fratelui de a "ataca" contractul de vanzare nu vad.
Mergeti la un notar, dati o declaratie de renuntare la mostenire si nu veti avea niciun fel de probleme.
Bună ziua!
Există posibilitatea intentării unei acțiuni prin care să solicitați dizolvarea SRL-ului în baza art. 227, alin. (1), lit. e) din Legea 31/1990.
Pentru ca instanța să admită o asemenea cerere, este imperios necesar a se demonstra că a dispărut elementul „affectio societatis”, context în care activitatea societății nu mai poate fi realizată.
Pentru o clarificare de ordin conceptual, vă rog să observați că acest element constă în voinţa comună a asociaţilor de a colabora la atingerea scopului societății (obținerea de profit).
Multumesc mult pentru raspuns. Daca ma puteti ajuta cu alte doua clarificari, eu ca si asociat pot cesiona partile mele sociale altcuiva sau pot vinde partea mea din firma?