in cazul in care se asociaza doua societati comerciale pentru a participa la un contract de prestare servicii,iar pondere la indeplinirea contractului este de 99% una si 1% cealalta,este necesara ca cea cu 1% sa aduca ca si documente de calificare certificatul constattor de la ORC ,certificatele fiscale ,si toate celelalte formulare necesare calificari tinand cont ca ele sunt depuse de societatea cu ponderea de 99%.Exista un cadru legal prin care sa fie reglementata aceasta situatie. va multumesc
Multumesc tuturor pentru opiniile postate, dar nu prea am vazut raspunsuri argumentate cu legislatia romaneasca, de la persoane cu experienta in domeniul juridic, care ar putea sa-mi raspunda la intrebarea mea si anume daca as avea castig de cauza impotriva statului, tinand cont si de raspunsul dat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. Ma gandesc ca cei de la CNCD nu au dat un raspuns fara sa studieze legislatia. Si daca ceea ce am simtit eu in momentul in care s-a dat ordonanta, si anume ca si copilul meu nenascut e discriminat fata de un copil nascut, ceea ce a si fost sustinut de o institutie romaneasca; as putea sa-mi fac dreptate in instantele romanesti? Acum referitor la comentariile in care se pun intr-o umbra negricioasa mamele care se considera discriminate fata de mamele care au nascut pana in decembrie 2010, nu cred ca ar trebui sa-si faca pareri rautacioase acele persoane, pentru ca nu se pot compara timpurile prezente cu cele trecute, asa cum mie nu mi se pare corect ca acum ceva ani in urma unele persoane au primit apartamente aproape gratuit si eu acuma am facut un credit pe 30 de ani si la care platesc aprpoape jumatate din salariul castigat, dar astea sunt timpurile , nu le putem compara.Daca am avea sanse sa dovedim statul, in judecata, ca nu a avut dreptate cand a dat legea de pe o zi pe alta, atunci ar fi dreptul nostru. Si cred ca absolut orice persoana, in orice domeniu s-ar simti discriminat sau nedreptatit ar cauta sa-si faca dreptate. Si asa cum acest sait ofera raspunsuri la intrebari juridice, am adresat si eu o intrebare la care astept raspunsuri argumentate juridic.
Va rog sa-mi spuneti si mie daca as avea castig de cauza daca dau statul in judecata ca sa-mi dea indemnizatia de crestere a copilului pana la doi ani dupa OUG 148/2005? in cazul in care eu ar trebui sa nasc in ianuarie 2010. Pentru ca nu mi se pare corect ca in momentul in care am decis sa fac un copil am studiat legislatia in vigoare la acel moment si am decis ca pot sa-mi permit ca cresc un copil cu acea indemnizatie si sa vina statul inainte de a naste sa-mi refaca calculul.
Pentru o persoana care s-a angajat la al doilea loc de munca cu timp partial din iunie 2010 si care ar trebui sa nasca in februarie 2011 i se va lua in calcul stagiul de cotizare mai mic de 12 luni de la al doilea loc de munca pentru calculul indemnizatiei de crestere copil pana in 2 ani? Mentionez ca la locul de baza salariata are lucrat deja peste 12 luni.