As dori o simpla informatie,sunt cetean Roman inca domiciliat in Romania,posed un pasaport Romanesc expirat de 5 ani ,am expirata viza de USA si nu posed nici un act de identificare eliberat de statul american,va intreb simplu si direct,Am in posesie pasaportul expirat si cartea de identitate Romaneasca inca valabila cu codulnumeric inclus si certificatul de nastere in original ,Intrebarea mea este,Ma pot incadra in eliberarea unui nou pasport simplu electronic cu domiciulul in Romania in cazul in care am numai aceste 3 documente,intreb deoarece nu doresc a ma reintoarce in Romania cu un titlu de calatorie am nevoie de un pasaport simplu valabil de 5 ani sa pot calatori mai departe din USA unde voiesc,si consider ca cetatean Roman ar trebui sa am dreptul acesta ,Imi trebuie neaparat sa fac dovada statului meu in USA sa pot optine un pasaport romanesc simplu valabil 5 ani cu domiciulul in Romania? sau este indeajuns pasaportul expirat,certificatul nastere si cartea de identitate inca valabila? Sper sa optin un raspuns si sa luati in considerare intrebarile mele si sa primesc un raspuns nu inainte de a imi expira cartea de identitate romaneasca in 3 ani,Sunt confuz ca sunt ,ai multe pragrafe in sectia consulara informative,unele spune ca treb sa ai dovada a statutului in US,dar consider ca odata ce intru in sectia consulara Romana sunt pe pamant Romanesc si ma supun si identific legislatiei Romane si ar trebui sa fie i deajuns teoretic cartea de identitate,pasaportul expirat si certificatul de nastere pentru obtinerea unui nou pasaport simplu valabil 5 ani cu domicoulul in romania,domiciulul meu esye inca in Romania doar ca voiesc sa ma scutesc de calatoria in Romania cu un totlu de calatorie doar pentru a imi face un pasaport odata xe posed actele doveditoare ca inca sunt cetatean Roman si unul din acte cartea de identitate este inca valabil.