Am fost angajat ca tamplar sef, la un atelier de tamplarie, timp de aprox. 7 ani.
Toate erau ok, pana in vara anului 2008, cand au inceput sa apara problemele:
-patronul, intarzia lunar plata salariilor, pana cand s-a ajuns la un decalaj de cateva luni de neplata a drepturilor salariale cuvenite;
-de-a lungul timpului, au inceput sa apara-inevitabil- fel de fel de certuri,polemici si chiar pana la amenintari cu "eu imi dau demisia si plec"; raspunsul era de fiecare data "sunteti liberi sa va cautati de lucru in alta parte daca nu va convine''. Patronul se baza pe faptul ca nici unul dintre angajati nu va pleca, lasand in urma banii pe care ii avea de recuperat, iar in contextul actual, un alt loc de munca era destul de greu de gasit. In urma unor discutii aprinse, trei dintre noi am decis sa plecam de la el si sa ne intoarcem in Spania, pt a munci si a castiga mai bine, acolo. Problema este ca noi nu am mai asteptat sa ne dam demisiile si sa ne recuperam carnetele de munca. Intrebarea este: ce putem face in acest caz, si ce ne poate face patronul , tinand cont de faptul ca el nu ar fi vrut ca noi sa plecam, si ar face orice pt a ne impiedica sa ne angajam in alta parte,chiar daca el nu a respectat conditiile C.C.M.,cu privire la plata drepturilor salariale.