tocmai ca nu am sesizat acea coloana decat in momentul cand ni s-a spus ca exista, pana atunci stiam ca se afiseaza listele si verificam totalul lunar + general
problema cu respectul e de natura morala, dar cand primesti bani deja exista o obligatie (practic contractuala). N-as putea sa dau in judecata pe cineva doar pentru ca nu m-a respectat - sau ar fi mai greu de dovedit - dar pe cel platit sa-si faca treaba e mai usor sa-l acuzi ca nu si-a facut-o (sau sa-i dovedesc rea-credinta )
Inteleg sa nu fie incluse in totalul de plata pentru o luna, dar cred ca logic ar fi sa fie inclus in totalul general de plata, adica in suma in care sunt incluse si restantele - ca sa stie omul ce are de plata per ansamblu, sau sa fim instiintati cand mergeam sa platim intretinerea ca mai figureaza si alte sume de plata. Nu cred ca sunt multi cei care isi noteaza valoarea coloanelor defalcate pentru a verifica adunarea, ci majoritatea are in vedere totalul general (total luna curenta+ restante, daca este cazul)
La noi tabelul este ceva de genul (dispunerea rubricilor)
ap/ nr. pers/ apa rece/ calda/ ./...toate utilitatile/ fd. rul/fd. rep/penal 2002-2007/
total luna crt/ restante/ total general
Totalul general n-ar trebui sa includa tot ce este in rubricile din stanga?
refuz sa cred ca e corect, logic si uman ca administratorul sa calculeze niste sume de plata sa le includa intr-un cont separat si sa nu-ti aduca la cunostinta, sa nu incerce sa le incaseze, ci sa le lase acolo sa creasca de-a lungul anilor, ca pana la urma isi primeste salariu si din banii nostri, deci ar trebui sa isi faca datoria si fata de cei care din diverse motive nu tin pasul cu plata intretinerii (poate unii au probleme financiare, tocmai lor le adunam penalitatile timp de 8 ani??!!)
nu contest corectitudinea penalitatilor, dar modul de afisare si de colectare - cel putin in cazul meu - da de gandit.
1. in 2010 am aflat ca avem penalitati din calculate din 2002 - asta cand ne-am dus sa cerem adeverinta in vederea vanzarii si sa platim sumele datorate la intretinere, respectiv totalul general din tabelul afisat. As vrea sa stiu daca Asociatia avea dreptul sa calculeze penalitati de intarziere atata timp cat Hotararea judecatoreasca care confera statut juridic este din Decembrie 2009 - ma refer strict la penalitatile calculate din partea Asociatiei - pentru perioada de dinaintea emiterii hotararii judecatoresti .
2. Cum se considera sumele care au fost calculate, dar neincluse in totalul general de plata si neimputate sub alta forma? (in tabelul cu sumele de plata, dupa coloanele cu defalcarea sumelor aparea o coloana cu penalitati 2002-2007, dar n-au fost incluse in totalul lunar sau general si nici in coloana cu restante, penalitatile care ni s-a spus ca sunt calculate pentru 2008 - 2009 nu sunt nici pana in ziua de azi afisate in vreun fel)
3. Am inteles ca datoriile mai vechi de 3 ani se prescriu, daca asa este va rog sa precizati actul normativ,
Va multumesc