4.
In aceasta situatie, va recomand incheierea unei tranzactii la notar sau la instanta pentru lamurirea definitiva a acestui aspect. Acum va intelegeti dar, cine stie ce se va intampla peste cativa ani... oamenii se mai schimba si, fiind bun dobandit in timpul casatoriei, se prezuma a fi dobandit cu contributia ambilor soti astfel ca, pana nu faceti partajul printr-o tranzactie, daca partile se inteleg acum, nu veti putea niciodata sa va bucurati de dreptul de proprietate deplina al acestor bunuri: nu le veti putea inchiria, vinde etc. pana nu se va efectua partajul. In timp, sentimentele dintre fostii soti se pot deteriora atat de mult incat sa va judecati in cadrul procesului de partaj "la sange"...si, nu cred ca va doriti asa ceva...
Da, este adevarat ca orice se poate intampla in timp. Din pacate, oricat de mult ne-a stradui, incarcatura unei asemenea experiente poate schimba multe in oameni. Multumesc de sfat. Citind raspunsul dvs m-am gandit la altceva. Un asemenea act notarial, semnat inainte de sentinta de divort este valabil? Faptul ca ap in care locuim este pe numele nostru, nu doar al meu, ne apasa... si vrem sa schimbam acest lucru. Poate ca suntem prea deschisi sau prea independenti sau atipici, nu stiu. Poate chiar inconstienti. Dar vrem sa ne asiguram ca EVENTUALELE noastre greseli viitoare nu vor afecta copilul. Ceea ce avem in comun si va fi mereu atat al meu, cat si al lui este copilul. Pentru el vom face totul, indiferent de situatii. Eu nu stiu ce drum va alege de ACUM inainte si nici eu, dar nici el, nu vrem sa riscam sa trebuiasca vreodata sa se imparta acest apartament, care este pt copil intru totul, nu al meu+ al lui, injumatatit. L-am cumparat vanzand apartamentul pe care mi l-au cumparat inainte de casatorie. Asadar, revenind. Putem face un act la notar, prin care el sa renunte la apartament? N-a vrut de la bun inceput sa-l adaug in acte, dar ne-au spus toti la acea vreme ca fie ca il trec fie ca nu, este un bun dobandit in timpul casniciei, deci bun comun. Si l-am trecut pt ca ne era mai simplu sa ne impartim sarcinile, drumurile; nu trebuia sa fiu mereu eu cea care alearga sa rezolve toate situatiile administrative, legale etc. Dar o sa alergam acum, deci am capatat doar o amanare..:)
Contractul si actele masinii nu le puteti schimba din acest motiv. Acestea vor ramane astfel cum au fost incheiate la acea data. ;)
va mai potriviti si casatoria nu mai poate continua, fara a invoca nu stiu ce aberatii.
Ancheta se impune pentru ca instanta sa dispuna incredintarea minorului parintelui care are conditii mai bune de crestere si educare.