Corect, asa este, este un antecontract.
Eu mai mult voiam sa subliniez - in afara de prostia mea - cum procedeaza banca. Adica isi bat joc de clienti. Sper sa nu mai dureze mult si o sa va spun ca am rezolvat. Ideea este ca banca nu are nimic scris legat de sume, dar calculul se face foarte simplu: sold credit / nr. case = suma pentru deblocare ipoteca care poate fi indexata cu un 10%. O sa va tin la curent. Multumesc pentru orice sfat sau idee.
Am realizat recent ca am o mare problema.
Am cumparat acum 9 luni o casa cu teren intr-un minicartier de 18 case. Suntem vreo 7 vecini. Care e problema. NICIUNUL nu a intrebat pe dezvoltator (care e firma) daca are actele in regula si am aflat acum 4-5 luni ca el are terenul ipotecat. Ideea este ca el in loc sa dea o parte din bani bancii a continuat celelalte case. Acum veni criza si el se cam bloca. Eu si cei 6 nu avem acte iar banca cere foarte mult pentru a scoate de sub ipoteca. Dezvoltatorul se tine de rate, cu greu, dar se tine. Ideea este ca daca il dau in judecata, face puscarie pentru inselaciune iar eu nu am nimic de castigat. La fel, banca nu executa nimic pentru ca se alege cu praful de pe toba. Cu banca el se cam cearta pentru ca cer prea mult pe scoaterea de sub ipoteca. Creditul e de vreo 9,7 miliare, mai are vreo 8 si banca pentru casa mea (cu 380 mp teren) cere aprox. 1 miliard. Din ce am citit aici, pina la urma judecatile nu duc nicaieri. Multumesc pentru sfaturi.