avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Activitate eda13

Activitate eda13

Stimate domn , nu mi-as permite niciodata sa -mi dau cu presupusul in ceea ce priveste valoarea unei persoane si asta pentru ca nu-mi revine acest drept .
Afirmatiile mele au venit drept raspuns la o atitudine pe care , in graba d-stra profesionala ,ati inteles sa o aveti in raport cu institutia medierii
Va repet , la instantele din tara deja se lucreaza concret pe acordul de mediere , judecatorii in afara recomandarii pe care o dau partilor de a recurge la mediere si valideaza aceste acorduri .
Si este numai inceputul .
Va urez succes in acttivitattile d-stra
Cine a vorbit de eludarea legii? Acesta este intelesul pe care il dati legii 192/2006 care reglementeaza medierea ca metoda alternative de rez9olvarea disputelor sau nu este decat dorinta absurda de a nu accepta o alta solutie decat cea judiciara pentru ca ar presupube "redistribuirea pestisorilor "
Cum am putea eluda ceva intrat in legalitate , ceva ce judecatorii recomanda deja din 03 martie 2010 ???-suna a pleonasm , nu? Asta este mentalitatea care din pacate creaza blocajul societatii in care traim,pentru ca nu suntem capabili sa intelegem nevoile celorlalti si sa le procuram ajutorul potrivit chiar avand atatea instrumente la dispozitie.
Ar trebui sa-i lasam pe acestia sa aleaga procedura care ii avantajeaza , daca legea tot le ofera aceasta oportunitate.
Reticenta d-stra vine probabil din necunoastere si as fi dispusa sa va acord circumstante atenuante , daca nu ati fi atat de grabit sa trageti concluzii si sa emiteti judecati pripite.
Oamenii au nevoie sa inteleaga , ca exista si alte metode prin care isi pot rezolva problemele , mai putin costisitoare , care le permite sa-si pastreze intimitatea si demnitatea ,in conditii de egalitate si foarte important perfect legale.
Extras din sentinta civila:

"...6.1. Validitatea acordului de mediere

În ceea ce privește acordul de mediere instanța constată că acesta întrunește condițiile prevăzute de lege întrucât vizează un domeniu în care părțile pot recurge la mediere , respectiv capetele accesorii cererii de divorț, acordul fiind în concordanță cu dispozițiile art.2 și art.64 alin.2 teza a doua din Legea 192 din 2006 a medierii actualizată.De asemenea înțelegerea părților vizează drepturi de care părțile pot dispune cu un control al instanței asupra interesului superior al minorului , părțile sunt titularele drepturilor și obligațiilor consfințite în acordul de mediere ,s-au respectat normele imperative ale legii cu ocazia încheierii acordului și s-a respectat interesul superior al minorului la mediere.

6.2. Validitatea medierii privind numele

In ceea ce privește numele de familie al pârâtei , instanța constată că acordul de mediere este în concordanță cu dispozițiile art.40 alin.2 din Codul Familiei și va lua act de învoiala părților privind păstrarea de către pârâtă a numelui purtat în timpul căsătoriei , acela de ”Z”.

6.3.Validitatea medierii privind încredințarea minorelor . Respectarea interesului superior al minorului.

Analizând acordul de mediere sub aspectul încredințării minorelor instanța constată că înțelegerea intervenită între părți la finalul procedurii de mediere corespunde interesului superior al celor două fiice minore ale cuplului, în vârstă de ___ani, respectiv___ani , acestea fiind la o vârstă fragedă iar mama care a stat mai mult cu ele in timp ce tatăl lucra ,fiind mult plecat în deplasare , le poate oferi condiții bune materiale și morale necesare unei dezvoltări armonioase , după cum rezultă din referatul de anchetă socială.

Totodată , față de cele constatate cu ocazia efectuării anchetei sociale , în sensul că nu sunt cunoscute aspecte negative despre nici unul dintre părinți , iar pârâta locuiește cu acestea în locuința conjugală proprietatea soților care este compusă din trei camere și dependințe , oferind condiții optime de trai minorelor , iar veniturile realizate de mamă în calitate de _________ îi permit să asigure minorelor condiții optime de trai se deduce că acordul de mediere va fi benefic copiilor.

6.4. Validitatea medierii privind pensia de întreținere. Respectarea interesului superior al minorului

Acordul de mediere privind pensia de întreținere respectă dispozițiile art. 42 alin. 3 C.fam. coroborat cu art.86 alin.1 și alin.3 C.fam., în baza cărora instanța va dispune acordarea pensiei în favoarea minorelor , începând cu data pronunțării prezentei hotărâri și până la majoratul acestora dar și prevederile art. 94 alin.1 și 3 din Codul familiei cu privire la cuantum care va fi de 30% din veniturile medii lunare nete ale reclamantului , iar în prezent se va raporta la _________pe care îl realizează acum.

6.5. Validitatea medierii privind dreptul reclamantului de a avea legături personale cu minorele. Respectarea interesului superior al minorului.

In ceea ce privește validitatea acordului de mediere cu privire la dreptul reclamantului de a avea legături personale cu minorele , fiicele sale, instanța reține că acest drept este consacrat de legiuitor atât în favoarea părintelui căruia nu i s-a încredințat copilul cât și a minorului, deoarece interesul superior al acestuia reclamă păstrarea unor legături cât mai strânse cu ambii părinți din familia naturală , astfel încât despărțirea părinților să nu fie resimțită de copii pe planul legăturilor personale cu oricare dintre ei.

În acest sens s-a exprimat și Curtea Europeană a Drepturilor Omului , arătând în cauză Monory c. României și Ungariei că ”posibilitatea părintelui și a copilului de a se bucura reciproc de compania celuilalt reprezintă un element fundamental al vieții de familie, iar măsurile naționale care stânjenesc această posibilitate reprezintă o ingerință în dreptul la viața de familie protejat de art.8, statele având obligația reunirea copilului cu părintele său”.

Totodată în cauza Ignaccolo Zenide c. României Curtea a reținut că statul trebuie să dispună de măsuri pozitive pentru a asigura copilului asugurarea legăturii cu părintele său, iar în cauza Pini și Bertini, Manera și Atripaldi c. României Curtea a arătat că :”interesul superior al copilului impune găsirea unei familii pentru minor și nu a unui copil pentru o familie sau părinte”.

Pentru aceste considerente va valida acordul de mediere privind menținerea unor legături personale cu minorele de reclamant și va stabili un program de vizitare asupra căruia părțile s-au înțeles și care corespunde interesului superior al minorelor..."