avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Activitate AnaD13

Activitate AnaD13

I s-a pus in vedere si a fost avertizat cu o amenda pe care nu a luat-o atunci. Atunci am uitat efectiv de acea hartie pentru ca era pe rol procesul. Intorcandu-ma acum la primarie, domnii s-au aratat chiar dornici sa-i dea o lectie paratului. Va fi chemat si somat cu amenda si i se va da termen de demolare.

Ma intreb insa: daca nu va demola nici acum...primaria poate sa-mi acorde dreptul de a-i demola eu gardul fara sa mai continui in instanta?
Chiar astazi am facut un nou demers. Aveam acea hartie de la Urbanism, din anul 2008, prin care inspectorul de atunci a constat ca paratul si-a ridicat constructie si gard fara autorizatie pe suprafata mea de teren. Am vorbit chiar cu inspectorul respectiv si dupa ce i-am explicat situatia mi-a promis ca il va chema pe parat la discutii si va fi avertizat cu o amenda de circa 7000 de ron daca nu-si ridica acel gard. Mi se pare si normal ca Primaria sa ia masuri atat timp cat el nu are autorizatie si nici dreptul sa-si construiasca acolo. Nu mi se pare normal ca eu sa continui un proces de aproape 3 ani si sa cheltuiesc sume mari de bani pentru bunul ce mi se cuvine si care mi-a fost recunoscut de drept.
Sper in asa fel ca nu va mai trebui sa continui actiunea care ar putea sa se prelungeasca pana la toamna sau chiar 2011.

Numai bine !
radusava a scris:

Da, instanta probabil a respins cererea intrucat nu indeplinea, cumulativ, toate cele trei conditii ale acestei proceduri: urgenta , pastrarea unui drept si prevenirea unei pagube eminete. Daca una din aceste conditii nu sunt indeplinite, instanta poate sa respinga cererea. Oricum masurile dispuse de instanta sunt vemelnice. De ce credeti ca nu s-a putut admite...pentru ca printr-o eventuala hotarare nu trebuie sa prejudece fondul problemei. Probabil in actiunea dvs. de fond asti cerut demolarea gardului si revenirea la situatia anterioara construirii acestuia. Insa si paratulpoate sa formuleze o cerere reconventionala si sa solicite despagubirea privind plata muncii si a materialelor. Instanta care a judecat ordonanta nu are de unde sa stie daca paratul a fost constructor de buna sau de rea credinta. Daca ar admite cererea dvs. ar insemna sa se antepronunte asupra unor aspecte ce tin de fondul cauzei ce a fost dedusa judecatii la intanta de fond, ceea ce nu este permis.
Stiu ca dvs. aveti dreptate...insa instanta are niste reguli care este obligata sa le respecte potrivit C.proc.civila. Aparatorul dvs. va poate exlica aceste aspecte proceduale si procesuale ale judecatii.
Ideea de a formula alta cerere este una buna..., insa nu stiu ce sanse va avea.... Cred ca ar trebuisa formuleze o alta cerere dupa motivarea hotararii sa incerce sa inlature neajunsurile considerate de instanta si pentru care a respins cererea pe Ordonanta...
Mult succes!


Stimate domnule Sava,

De cele 3 conditii mi-a spus si avocatul meu si am crezut cu tarie ca le detin: urgenta: pentru ca vine sezonul cald si produsele care ar trebui depozitate in beci se vor strica(legume, fructe, conserve etc), pastrarea unui drept: am castigat procesul de punere in posesie a beciului iar despre prevenirea unei pagube: cred ca se leaga de urgenta. Credeam ca si hotararea definitiva va avea un cuvant greu de spus.
De altfel, paratul nu a venit cu nimic in instanta, nu s-a prezentat, nu a depus niciun act,...nimic ! Am depus act la dosar ca acel gard a fost construit ilegal si in urma hotararii definitive, acel gard este pe proprietatea mea dar eu nu ma pot atinge de el. Am cerut demolarea lui de catre parat sau de catre mine dar pe cheltuiala lui.
Asadar, imi spuneti ca dupa ce voi afla motivul respingerii, urmatoarea cerere sa fie formulata cu acel punct slab corectat? Ce ar trebui sa mai fac? Sa aduc martori ca stau cu ceapa si cartofii prin casa si se strica? Asta ar fi si urgenta si paguba.

Va multumesc !
Bine v-am regasit !

Revin cu vesti si cu rugamintea de a ma ajuta din nou cu sfaturi.

Dupa ce procesul in cauza s-a terminat si aveam nevoie de o hotarare si pentru gardul din fata beciului, avocatul meu a depus o ordonanta presedentiala de urgenta cu obligatia de a face si o actiune in paralel. A venit termenul pentru ordonanta, avocatul meu a prezentat probele, am timbrat, paratul nici nu s-a prezentat iar dosarul s-a dat spre pronuntare. Eram chiar optimista ca se va aproba si voi putea merge la un executor dar azi am aflat ca cererea noastra s-a respins. Nu pot intelege, atat timp cat am o hotarare definitiva si irevocabila, paratul nu se prezinta si toate dovezile sunt de partea mea, de ce im sunt respinse actiunile ?? Nu am aflat inca o cauza a respingerii dar nu pot gasi una logica. Avocatul a spus ca nu va depune recurs ci va face o alta cerere de ordonanta presedentiala dar cu alt motiv. Poate sa-mi spuna cineva daca procedeaza bine si ce ar putea face mai departe pentru a nu ajunge in 2011 cu acest caz?? Va multumesc anticipat !
silvia p a scris:

Buna seara,Ana D13 trebuia sa mergeti la primarie sa va lamuriti daca vecinul a vindut.Ei sunt primii care stiu de intentia de vinzare ( primaria elibereaza primul act cu care se merge la notariat =caiet de sarcini (parca) =se numeste actul respectiv.Va urez :luck: in continuare


Chiar astazi astept raspuns de la primarie. Oricum din ce am vazut pana acum, nu exista nicio dovada ca acel individ ar fi proprietar desi asa se lauda. De asta nu a avut curajul sa se atinga de beci. I-am amenintat cu plangere penala si nu s-au atins de nimic. Au pus gard si s-au oprit.
radusava a scris:

Foarte bine va explicat "llika" .
Concluzia: Trebuie sa formulati o alta actiune prin care sa solicitati demolarea sau ridicara gardului de catre actualul si fostul proprietar iar in caz contrar sa-l ridicati dvs. pe cheltuiala acestora.
Cel ce va formulat actiunea a omis, neprevazand probabil imposibilitatea dvs. de acces la beci daca gardul nu va fi inlaturat.
In estenta aceasta era problema dvs. inlaturarea gardului si nu accesul la beci..... vedeti, ati obtinut o hotarare judecatoreasca care nu poate avea efecte practice prin executare.



Exact asta am de gand sa fac, odata ce ma voi lamuri daca exista noul proprietar sau nu. Ca sa stiu pe ce nume voi face actiunea. Multumesc !
Ilika a scris:

executorul nu poate face mai mult decat e in titlu
succes:)


Multumesc pentru sfaturi. Am sa va tin la curent. Voi face demersurile pentru inceperea acelei actiuni si daca am noroc si avocatul depune o ordonanta presedentiala care va fi aprobata, poate pana la vara voi da acel gard la o parte...
Ilika a scris:

odata pusa in posesie si stabilita in fapt alta linie de hotar-cea din hotarere, evident el apare ca si constructor de rea-credinta
chiar in situatia in care ar fi de buna credinta nu va v-a obliga nimeni la altceva decat la plata contravalorii muncii si materialelor pentru alcel metru de gard stricat necesar accesului dvs
pentru restul dosar


Tocmai asta i-am spus si eu executorului. Mi-a raspuns ca vecinul ar trebui sa-si dea acordul pentru ca eu sa-mi fac o poarta in gard. De ce sa ma lase el? Am si hartie de la cadastru cum ca acel gard e facut ilegal...
Noul hotar stabilit de tribunal arata clar ca acel gard e pe terenul meu.
De ce as fi eu vinovata de distrugere ? Doar pentru ca gardul are o temelie de beton si trebuie facute alte hartii special pentru acest gard ?
Ilika a scris:

pai daca e asa lucrurile sunt clare: executorul va face punere in posesie in prezenta unui expert topo care sa stabileasca exact linia de hotar din expertiza si concomitent trageti dvs gard de lemn sa zicem-provzoriu
sa revendice el gardul de la dvs, asta daca nu-l actoinati in judecata sa-l ridice el, sau dvs pe cheltuiala lui

e drept o sa aveti doua garduri, unul al dvs intre cele doua prop si unul in curtea dvs:D


Complet de acord dar eu nu pot intra in beci decat daca trec de acel gard. Sa zicem ca vin cu executorul si ma lasa sa fac acel gard dar mai departe eu cum voi intra in beciul meu? Am voie sa-mi fac o poarta prin gardul lui? Sau sar peste? Executorul pe care l-am consultat a spus ca el vine, stabileste hotarul corect si incearca sa-l convinga pe el sa mute gardul. In caz contrar, el va face un raport cum ca accesul e obturat de un gard si chestia asta ar mai dura un an si ceva. Mentionez ca pentru a veni si discuta cu vecinul si a pune hotarul corect m-ar costa bani frumosi. Din pacate, vecinul cu care ma judec e un 0 barat de la care nu am ce bani scoate. Asadar, ce ramane sa mai fac? Sa fac eu o actiune in instanta special pentru ridicarea gardului? Am crezut ca o data cu scoaterea titlului executoriu, voi putea in sfarsit sa deschid beciul si sa scot dupa 2 ani muraturile, compoturile si borcanele de tocana stricate si sa folosesc bunul meu....:(
Ilika a scris:

complicat:
eu as fi inceput un proces de granituire/revendicare si nu de revendicare a beciului...
pa langa as fi mers si pe obligatia de a face-in sensul desfginntarii gardului ridicat pe propriettatea mea
si asta in contradictoriu si cu vechiul si cu noul proprietar----plus notarea litigiului la cartea funciara-din prima clipa:)


Procesul a fost unul de revendicare imobiliara granituire.