radusava a scris:
Da, instanta probabil a respins cererea intrucat nu indeplinea, cumulativ, toate cele trei conditii ale acestei proceduri: urgenta , pastrarea unui drept si prevenirea unei pagube eminete. Daca una din aceste conditii nu sunt indeplinite, instanta poate sa respinga cererea. Oricum masurile dispuse de instanta sunt vemelnice. De ce credeti ca nu s-a putut admite...pentru ca printr-o eventuala hotarare nu trebuie sa prejudece fondul problemei. Probabil in actiunea dvs. de fond asti cerut demolarea gardului si revenirea la situatia anterioara construirii acestuia. Insa si paratulpoate sa formuleze o cerere reconventionala si sa solicite despagubirea privind plata muncii si a materialelor. Instanta care a judecat ordonanta nu are de unde sa stie daca paratul a fost constructor de buna sau de rea credinta. Daca ar admite cererea dvs. ar insemna sa se antepronunte asupra unor aspecte ce tin de fondul cauzei ce a fost dedusa judecatii la intanta de fond, ceea ce nu este permis.
Stiu ca dvs. aveti dreptate...insa instanta are niste reguli care este obligata sa le respecte potrivit C.proc.civila. Aparatorul dvs. va poate exlica aceste aspecte proceduale si procesuale ale judecatii.
Ideea de a formula alta cerere este una buna..., insa nu stiu ce sanse va avea.... Cred ca ar trebuisa formuleze o alta cerere dupa motivarea hotararii sa incerce sa inlature neajunsurile considerate de instanta si pentru care a respins cererea pe Ordonanta...
Mult succes!
Stimate domnule Sava,
De cele 3 conditii mi-a spus si avocatul meu si am crezut cu tarie ca le detin: urgenta: pentru ca vine sezonul cald si produsele care ar trebui depozitate in beci se vor strica(legume, fructe, conserve etc), pastrarea unui drept: am castigat procesul de punere in posesie a beciului iar despre prevenirea unei pagube: cred ca se leaga de urgenta. Credeam ca si hotararea definitiva va avea un cuvant greu de spus.
De altfel, paratul nu a venit cu nimic in instanta, nu s-a prezentat, nu a depus niciun act,...nimic ! Am depus act la dosar ca acel gard a fost construit ilegal si in urma hotararii definitive, acel gard este pe proprietatea mea dar eu nu ma pot atinge de el. Am cerut demolarea lui de catre parat sau de catre mine dar pe cheltuiala lui.
Asadar, imi spuneti ca dupa ce voi afla motivul respingerii, urmatoarea cerere sa fie formulata cu acel punct slab corectat? Ce ar trebui sa mai fac? Sa aduc martori ca stau cu ceapa si cartofii prin casa si se strica? Asta ar fi si urgenta si paguba.
Va multumesc !