avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate Fundatia Bucurie

Activitate Fundatia Bucurie

Buna ziua , as dori sa stiu raspunsul corect ( legal )la urmatoarea situatie :
Marti la ora 8,30 intru cu autoturismul fiicei mele , posesoare de card legitimatie pentru locuri gratuite de parcare ( fiica mea este persoana cu handicap grav ) , in curtea Aeroportului Cluj . Cu o zi inainte solicit informatii la Aeroport ( vorbesc chiar cu operatoarea de la cabina de parcare ) si mi se confirma ( de catre operatoarea din cabina ) ca masinile ce poseda card legitimatie sunt scutite de taxa de parcare . Iau legatura cu d-na de la cabina , ma sfatuieste sa iau ticket de la bariera si imi scrie pe tichet " Scutit conf. legii 448" dupa care parchez masina regulamentar pe locul de parcare indicat si afisez la vedere cardul-legitimatie . Ma urc in avion si revin Joi la pranz cand iau masina din locul de parcare si merg la cabina pentru deschiderea barierei . Aici d-na de serviciu refuza sa deschida bariera desi ii prezint atat tichetul scris de colega dansei cat si cardul-legitimatie , buletinul fiicei mele si certificatul de inmatriculare al autoturismului ( care este inmatriculat pe numele fiicei mele ) . Refuzul dansei in a ma folosi de dreptul de parcare gratuit este motivat de lipsa persoanei cu handicap . D-na operator refuza sa-mi dea accesul liber , deoarece fiica mea nu este in masina . Platesc asadar taxa de 150 de lei si mi se deschide bariera .
Mentionez ca deplasarea mea in Italia s-a realizat ca vizita preliminara , in numele fiicei mele cat si a intregului grup de fapt ( printre care mai multe persoane cu handicap ) care urmeaza sa efectueze intre 10 - 18 iunie o vizita in Italia ( Forli ) in cadrul unui proiect multicultural european.
Va rog mult dati-mi un raspuns competent deoarece unul dintre scopurile fundatiei nonprofit pe care o conduc este sa lupte pentru respectarea drepturilor persoanelor cu handicap .
Ironia soartei face ca aceasta sa mi se intample chiar mie . Dar mai bine mie , care pot inca striga !
Multumesc anticipat !

PS. In cazul in care totusi nu am dreptate eu , va trebui sa port fiica cu mine de cate ori ii iau medicamentele de la farmacie sau ii rezolv alte probleme , pentru a avea drept de parcare gratuit ?!
Cunosc parinti care si-au facut cardul-legitimatie direct pe numele lor ( legea permite asta ). Acestia sa nu mai aiba probleme cu parcarea gratuita ?!
Am gresit pentru ca am inmatriculat masina pe fiica mea si nu pe mine ?!
Discuție curatela
Am o fiica de 28 ani incadrata in gradul grav de handicap . Sotia mea este asistentul personal care o ingrijeste . Fiica mea este membru intr-o fundatie nonprofit care vrea sa-i doneze un autoturism . Notarul a solicitat Primariei o curatela pentru sotia mea . Primaria ezita sa elibereze curatela .
Intrebarea mea este : Exista vre-o lege sau HG care interzice unei persoane cu handicap sa primeasca sau sa detina bunuri ,( dealtfel ca orisice cetatean al acestei tari ) ??? As aprecia mult sa stiu temeiul legal pentru care Primaria ar putea refuza curatela in acest caz .
Va multumesc anticipat .