Buna ziua , as dori sa stiu raspunsul corect ( legal )la urmatoarea situatie :
Marti la ora 8,30 intru cu autoturismul fiicei mele , posesoare de card legitimatie pentru locuri gratuite de parcare ( fiica mea este persoana cu handicap grav ) , in curtea Aeroportului Cluj . Cu o zi inainte solicit informatii la Aeroport ( vorbesc chiar cu operatoarea de la cabina de parcare ) si mi se confirma ( de catre operatoarea din cabina ) ca masinile ce poseda card legitimatie sunt scutite de taxa de parcare . Iau legatura cu d-na de la cabina , ma sfatuieste sa iau ticket de la bariera si imi scrie pe tichet " Scutit conf. legii 448" dupa care parchez masina regulamentar pe locul de parcare indicat si afisez la vedere cardul-legitimatie . Ma urc in avion si revin Joi la pranz cand iau masina din locul de parcare si merg la cabina pentru deschiderea barierei . Aici d-na de serviciu refuza sa deschida bariera desi ii prezint atat tichetul scris de colega dansei cat si cardul-legitimatie , buletinul fiicei mele si certificatul de inmatriculare al autoturismului ( care este inmatriculat pe numele fiicei mele ) . Refuzul dansei in a ma folosi de dreptul de parcare gratuit este motivat de lipsa persoanei cu handicap . D-na operator refuza sa-mi dea accesul liber , deoarece fiica mea nu este in masina . Platesc asadar taxa de 150 de lei si mi se deschide bariera .
Mentionez ca deplasarea mea in Italia s-a realizat ca vizita preliminara , in numele fiicei mele cat si a intregului grup de fapt ( printre care mai multe persoane cu handicap ) care urmeaza sa efectueze intre 10 - 18 iunie o vizita in Italia ( Forli ) in cadrul unui proiect multicultural european.
Va rog mult dati-mi un raspuns competent deoarece unul dintre scopurile fundatiei nonprofit pe care o conduc este sa lupte pentru respectarea drepturilor persoanelor cu handicap .
Ironia soartei face ca aceasta sa mi se intample chiar mie . Dar mai bine mie , care pot inca striga !
Multumesc anticipat !
PS. In cazul in care totusi nu am dreptate eu , va trebui sa port fiica cu mine de cate ori ii iau medicamentele de la farmacie sau ii rezolv alte probleme , pentru a avea drept de parcare gratuit ?!
Cunosc parinti care si-au facut cardul-legitimatie direct pe numele lor ( legea permite asta ). Acestia sa nu mai aiba probleme cu parcarea gratuita ?!
Am gresit pentru ca am inmatriculat masina pe fiica mea si nu pe mine ?!
Am o fiica de 28 ani incadrata in gradul grav de handicap . Sotia mea este asistentul personal care o ingrijeste . Fiica mea este membru intr-o fundatie nonprofit care vrea sa-i doneze un autoturism . Notarul a solicitat Primariei o curatela pentru sotia mea . Primaria ezita sa elibereze curatela .
Intrebarea mea este : Exista vre-o lege sau HG care interzice unei persoane cu handicap sa primeasca sau sa detina bunuri ,( dealtfel ca orisice cetatean al acestei tari ) ??? As aprecia mult sa stiu temeiul legal pentru care Primaria ar putea refuza curatela in acest caz .
Va multumesc anticipat .