Va multumesc pentru raspunsurile prompte dar trebuie sa fac precizarea ca nu am circulat fara permis ci cu nr rosii expirate probabil m-am exprimat gresit in prima faza. Am consultat un av care a fost amabil si mi-a spus ca in cazul acesta cand este prima abatere exista o mare posibilitate de a scapa cu o amenda administrativa si cu suspendarea permisului pe 3 luni. Dar deoarece tot ce depinde de mine e sa stau sa astept ma nelinisteste enorm. Oricum nu am auzit inca a se face puscarie pentru atat , am fost incadrat la art 85 alin 1 din oug 195/2002. Da domnule(doamna) R gabi este adevarat ca trebuia sa ma gandesc inainte de a ma urca la volanul unei masini cu nr expirate dar acum este prea tarziu si regretele mele nu isi mai au rostul. O cerere de urgentare a dosarului credeti ca va avea efect...?
Va multumesc si astept sfaturi.
Buna seara,
In data de 14.02.2010 am fost oprit de un echipaj al unei sectii de politie din Brasov,aveam autorizatia de circulatie provizorie expirata. Am fost dus la sectie unde mi sa intocmit un proces verbal ,permisul de conducere a fost si am primit o dovada completata sumar, fara drept de conducere. Am intrebat organul de politie de ce nu am drept de conducere si mi-a spus ca conform art 111 din O.U.G 195/2002 nu poate elibera drept de condus pentru fapta savarsita de mine.
Totusi am citit de nenumarate ori acest articol si inca nu imi dau seama ce este acolo deoarece dupa mine fiecare alin. din acest art il contrazice pe cel dinaintea lui
Dupa 2 luni mai exact pe data de 12.041.2010 am aflat ca pot depune cerere pentru eliberarea unei rezolutii de catre procuror(i) prin care se poate prelungi dovada de circulatie am incercat si acest lucru iar in data de 19.04.2010 am primit rezolutia care suna asa:" Dispun respingerea cererii de prelungire a dreptului fde circulatie formulata de catre petentul.......,ca nelegala."
Am intrebat la procuratura ce pot face in continuare in cazul acesta si cum pot primi o dovada de circulatie, la care mi sa raspuns ca pana la finalizarea dosarului nu se poate face nimic si pot doar sa fac o crere de urgentare a dosarului.
Am uitat sa precizez ca sunt unic intretinator in familie iar sofatul face parte din serviciul meu iar daca cazul se va solutiona in 5-6 luni este posibil ca eu si fam mea sa ajungem in pragul diperarii.
Va rog daca aveti vreun sfat ce ma poate ajuta in acest caz nu ezitati!
Multumesc,