avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Activitate marcusalex

Activitate marcusalex

Imi poate da cineva un raspuns mai concret?Va Multumesc!
De ce nu? conform legii 58/1934 Art. 94 "Orice actiuni rezultand din cambii impotriva acceptantului se prescriu prin trei ani, socotiti de la data scadentei."
In februarie 2008 am luat un credit de la banca garantat cu un bilet la ordin avalizat de administrator si de asociat unic cu data scadentei la 30.04.2010.In 30.03.2010 firma intra in faliment declansat de aceeasi banca.Procesule este inca in desfasurare.Anul trecut in 20.03.2012 am primit somatie cambiala urmata de poprire conturi personale.Anul acesta am primit din nou o somatie si poprire conturi personale de alt executor judecatoresc.Si acuma vine intrebarea : Biletul la ordin si datoria s-a prescris?Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspuns la discuția Faliment
Si daca asociatul unic nu este si administrator?
am si eu o intrebare, daca firma mea a intrat in insolventa si in 2008 am vandut niste masini se pot anula acum contractele de vanzare-cumparare si lichidatorul sa ridice masinile de la cumparatori?
Am inteles dar cum pot sa scot masinile din evidenta contabila, sa nu mai fiu incarcat cu ele....daca fac facturi catre cine le-am vandut automat trebuie sa platesc si tva dupa ele pt ca sunt venituri nu?
Buna ziua, am si eu o mica intrebare.Am avut un SRL pe care de anul acesta l-am suspendat, si in contul 2133 am inregistrata o anumita valoare rezultata din cumparrea a 2 masini in 2007.Nu am stiut daca contabilu' vietii le-a scos din evidenta contabila, lucru pe care l-am aflat anul acesta vazand aceea valoare in 2133. La contabilitatea firmei nu s-a mai lucrat de anul trecut din septembrie.Cum fac sa scot acele masni din evidenta contabila fara ca sa platesc acum impozit si tva la stat?si daca am suspendat firma mai pot incheia acte contabile
?