avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Activitate eu28

Activitate eu28

Dar pe ce fond se poate raspunde penal?Adica eu nu am facut nimic cu caracter penal.In baza a ce ma poate condamna penal?
Buna ziua.Sunt administrator la o societate comerciala cu un procent de 30%.Firma se afla in insolventa din august 2009.Societatea a obtinut un credit la o banca comerciala,creditul fiind fara garantie(mentionez ca jumatate din credit este garantat de Fondul National de Garantare),insa eu,sotia mea si al 2-lea asociat am semnat contracte de fidejusiune.Intre timp se va declara falimentul,insa nu se pot recupera toti banii pentru acoperirea creditului,deci banca se va indrepta impotriva noastra ca fidejusori(in spate cu Fondul de Garantare probabil).Pe numele meu am detinut un apartament luat in rate in 2004 la care mai aveam un rest de 4000 euro.In perioada de pana in insolventa ,am vandut autoturismul proprietate personala,am achitat datoria la creditul ipotecar si apoi am vandut apartamentul respectiv(deci inainte de insolventa).Cu banii obtinuti(aprox 80% din ei)am achitat ce mai era de achitat la casa mamei mele si acum locuim cu ea in jumatate din casa.Intrebarea mea este:se poate anula contractul de vanzare cumparare ptr apartament ?Pretul a fost real,o parte s-a achitat prin banca,nu ii cunosc si nu sunt rude noii proprietari.Imi e teama insa sa nu vina banca respectiva,sau fondul de garantare sa anuleze contractul si sa le ceara noilor proprietari sa se aseze si ei la masa credala,chiar daca ei nu au nici o vina si au fost cumparatori de buna credinta si astfel sa ii lase pe drumuri.