avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Activitate madelainem

Activitate madelainem

Intr-o noapte in 2007 am fost oprita de o masina albastru inchis, care m-a semnalizat cu farurile. M-am oprit crezand ca am o problema la masina. M-am dat jos si am vazut un barbat imbracat in politist care mi-a cerut actele, in masina albastra erau 4 vlajgani ca de la luptele Local Kombat, i-am zis ca nu cred ca e politist adevarat pt ca nu are masina de politie, m-am urcat si am plecat. Peste circa 500 de m mi-a barat masina pe toate partile cu ajutorul unor taximetristi amabili. Am deschis geamul la masina, mi-a zis ca m-a oprit pt ca nu respectasem nusce semn de circulatie, nu a fost f clar. Mi-a cerut carnetu si mi-a pus fiola, a constatat ca aveam alcoolemie zero, mi-a zis ulterior ca nu am oprit la solicitarea agentului de circulatie si ca mi se va retine permisu, s-a apucat sa-mi scrie procesul verbal pe care nu l-am semnat, cernadu-i sa-mi fie comunicat prin posta, si l-a avut ca martor ca nu vreau sa semnez procesul verbal pe unul dintre vlajganii in trening din masina albastra. Apoi am plecat. Nu mi s-a comunicat nici pana in ziua de astazi (21 aprilie 2010) procesul verbal prin posta.
In urma cu circa un an, in 2009, m-a oprit un politist si mi-a zis ca figurez in analele politiei ca nu am raspuns la semnalul politistului. Ulterior am pierdut permisul si m-am dus sa-l declar pierdut. La ghiseu mi s-a spus ca apar cu el suspendat din 2007 (insa se precizeaza acolo ca este necomunicat procesul verbal dar ca nu s-a operat in sistemul politiei ca nu mi s-a comunicat procesul verbal si ca practic suspendarea este teoretic anulata, insa nu este operata in sistemul lor modificarea si nu stie cine trebe sa o opereze). In concluzie mi s-a retinut declaratia ca am pierdut permisu dar nu mi s-a dat niciun numar de inregistrare si nu mi s-a eliberat alt permis.
Ulterior am avut un accident usor, mi-a intrat cineva in spate cu masina, m-am prezentat la politie, au vazut ca am in baza lor problema insa au spus ca pot conduce dar nu stiu cine trebuie sa opereze modificarea in baza lor de date ca sa nu mai apar cu permisu suspendat. In plus, mi-au luat o copie de pe permis pe care o aveam de pe vremea cand aveam permisul.
Dupa circa un an, in martie 2010, m-a oprit un alt politist intr-un sat si prin telefon i s-a comunicat ca am permisu suspendat (probabil nu a fost suficient informat, precum colegii de la Capitala :)) ), i-am explicat situatia, insa a zis verbal ca nu mai am voie sa conduc pana la "clarificarea situatiei". Nu mi-a dat sa semnez niciun proces verbal si nu mi-a venit inca prin posta niciunul.
Vreau sa aflu cum pot sa rezolv din punct de vedere legal situatia cu Politia. Cine din punct de vedere legal poate modifica in sistemul politiei acea suspendare necomunicata? In plus, vreau sa stiu daca politia poate fi sanctionata in vreun fel pentru aceasta situatie creata, in special pentru faptul ca nu vrea sa-mi elibereze un nou permis?