Va multumec pentru raspuns, desi acesta m-a lasat putin confuz.. Sa inteleg ca orice hotarare luata in cadrul AG care nu incalca in mod direct legislatia trebuie luata ca atare? Adica, daca dansii ar decide ca toate cheltuielile(ca sa exemplifica cazul de fata) legate de pierderi de apa sa fie platite de un singur locatar ar fi corecta din punct de vedere legislativ?
De asemenea, pana unde se extind "puterile" asociatiei, a adunarii generale si a comitetului executiv? Incep sa am senzatia unui stat in stat..
"Ma intreb care proprietari accepta asemenea hotarare abuziva (?!) Cine accepta isi merita soarta, la un moment dat!." - v-as fi recunoscator daca mi-ati putea spune si prin ce metode se pot combate asemenea hotarari abuzive.
Va multumesc,
Vlad
Buna ziua,
Am si eu o problema legata de asociatia de proprietari care a decis ca pierderile de apa calda si rece de pe bloc sa fie impartite lunar doar la locuintele la care nu se face citirea contoarelor in ziua afisata la afisierul blocului. Ba mai mult, prin aceeasi decizie a asociatiei nu se mai accepta citiri facute de proprietari. Pe scurt, ma obliga sa fiu acasa in ziua si la ora dictate de ei, ca sa pot deschide usa administratorului care face citirea. Inainte sa incep un conflict neplacut cu asociatia, voiam sa stiu mai exact cat de legala este decizia luata de dansii.
Va multumesc,
Vlad
Conform noii legi 230/2007 si HG 1588/2007 cum se repartizeaza pierderile de apa rece, apa calda menajera si canal?
" Art. 34. - Cheltuielile care sunt determinate de numărul persoanelor care locuiesc în condominiu şi nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de măsură se repartizează proporţional cu numărul de persoane care locuiesc sau desfăşoară activităţi în clădire în luna pentru care se calculează lista de plată şi reprezintă cheltuielile asociaţiei pentru: apă rece, caldă şi canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrică utilizată pentru funcţionarea instalaţiilor comune; colectarea deşeurilor menajere, vidanjare."
Adunarea generală va hotărâ modul de repartizare a pierderilor:
-proporţional cu nr. de persoane;
-proporţional cu nr. de apometre sau
-cu nr. de m.c. consumaţi.
ultima data editat de Alexander van gogh pe data de Miercuri, 31 Decembrie 2008, 19:03