Multumesc mult de incurajari. Sper ca in final sa se rezolve cu bine avand in vedere ca fiecare si-a rezolvat masinile...nu exista nici un litigiu intre persoane fizice...doar ca eu din cauza acestui dosar nu imi pot recupera 15000 RON de la asigurari si deja s-a inceput urmarirea penala impotriva mea...deci se pare ca procurorul (din proprie inititiativa sau la ordinul altora de mai sus..ptr ca in cazul meu este mai complicat...se pare ca am si niste "prieteni" care cum au aflat ce s-a intamplat s-au bucurat f mult si imi pun bete in roate) deja a inceput urmarirea penala...si dosarul va fi inaintat la judecatorie.
Am uitat sa precizez ca permisul de conducere nu mi-a fost retinut si nici cel al prietenei mele.
Ideea este urmatoarea. Eu am declarat(aici este si greseala mea) ca am consumat 2-3 pahare de vin in decursul zilei(putea sa fie dimineata). Din cate stiu eu(posibil sa ma insel) dupa vreo 8-10 ore alcoolul ar fi trebuit sa iasa din organism.Pe mine nu m-a oprit nici un echipaj de politie aflandu-ma la volanul masinii. Precizez ca am condus masina cca 30m pe o straduta pentru a o parca. Dupa 2 ore de la accident a venit o masina de politie si atunci mi s-a cerut recoltare de probe biologice. Intre timp am mai baut inca 2-3 pahare de vin. Cum poate demonstra chiar si judecatorul ca in momentul cand am condus eram atat de beat incat sa fiu pasibil cu inchisoarea.Mi se pare prea mare pedeapsa.Astept cu nerabdare raspunsul dvs. Va multumesc.
Buna ziua. Acum 1 an de zile am avut o intamplare nefericita. In decursul zilei de 1 mai am consumat cam 2-3 pahare de vin intr-un oras. Pe la ora 20.00 am ajuns in alt oras cu masina personala, dar eu fiind pe scaunul din dreapta, la volan aflandu-se prietena mea. Ajungand in fata blocului unde locuiesc aceasta efectuand un viraj spre un trotuar unde se parcheaza de obicei(ptr ca la noi in tara lipsesc parcarile) a pierdut controlul masinii si a intrat in alta masina care se afla parcata pe trotuar. Deci un accident fara victime(in masina respectiva nu se afla nimeni) iar viteza fiind mica nici noi nu am patit nimic. Prietena mea s-a speriat foarte tare...in momentul acesta i-am spus sa coboare...eu am trecut in locul ei si am condus masina pe o strada laturalnica ptr ca nu o puteam lasa in mijlocul drumului ptr a nu bloca circulatia. In acest moment au aparut 2 persoane care banuiesc ca au auzit zgomotul produs de accident si s-au dat drept proprietarii masinii si mi-au cerut 1000 RON ptr a nu merge la politie. Bineinteles ca nu le-am dat nimic si am plecat sus in apartament spunandu-le ca ne vom vedea mai tarziu la politie. Am stat cam 2 ore sa ne calmam si apoi am coborat sa mergem sa anuntam accidentul si ptr a obtine autorizatie de reparatie. Intre timp a aparut o masina de politie chemata de adevaratii propietari ai masinii avariate. Banuiesc ca intre timp cei 2(falsii proprietari) au spus adevaratilor proprietari ca pe mine m-au vazut la volan. Precizez ca in momentul accidentului nu era nimeni pe strada si nu aveau cum sa vada momentul accidentului ...ci doar ulterior dupa ce am facut schimb de locuri cu prietena mea. Cei 2 agenti au vrut sa ma testeze cu etilotestul..dar bineinteles ca am refuzat astfel incat m-au luat si m-au dus la spital sa imi recolteze probe biologice unde am refuzat din nou. Precizez ca acest lucru s-a intamplat dupa 2 ore de la accident...intre timp am mai consumat inca 2-3 pahare de vin(ptr ca ma simteam nevinovat neconducand eu). Deci la 2 ore dupa accident o masina de politie a trecut pe acolo nefiind chemata in urma apelului la 112 si au vrut sa ma testeze si sa imi recolteze probe biologice. In urma intregului scandal m-am ales cu un dosar penal ptr art.87 din OUG 195/2002. In decurs de 1 an de zile dosarul tot s-a plimbat pe la politie, procurori...ca tocmai acum sa decida inceperea urmaririi penale impotriva mea si trimiterea in judecata. As dori sa imi spuneti cam ce s-ar putea intampla in urma acestui eveniment. Va multumesc din suflet. Eventual daca imi puteti recomanda un avocat bun si mai ales serios din Iasi ptr ca am mai incercat cu un specimen dar m-a dezamagit.