avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Activitate symera

Activitate symera

Incerc sa fiu cat mai concisa, lucrez intr-un cazinou din septembrie anul trecut,inainte de a incepe munca am facut un stadiu de pregatire de 3 luni in aceasta firma timp in care am primit cate 100RON pentru fiecare saptamana.Nu am semnat niciun contract de efectuare a stagiului doar am semnat de fiecare data primirea banilor.
Problema mea este ca la semnarea contractului mi s-a atasat o clauza care suna cam asa :
" Clauza de mai jos se va adauga la punctul 1 al capitolului M din contractul de munca :
f) dreptul la formare profesionala,in conditiile actelor aditionale.
Salariatul va participa la stagiul de pregatire profesionala(in meseria de crupier) pe o perioada de 60 de zile de la data semnarii contractului de munca,pe cheltuiala angajatorului,beneficiind pe aceasta perioada de salariul integral corespunzator postului si functiei detinute,cu toate indemnizatiile,sporurile si adaosurile la acesta.
Salariatul se obliga ca in cazul in care reziliaza unilateral contractul de munca,in decursul unei perioade ce nu depaseste 1 an de la data angajarii,fara ca aceasta sa se datoreze nerespectarii obligatiilor contractuale asumate de angajator,sa plateasca daune in valoare de 3000 euro. "

A doua problema ar fi aceea ca din decembrie nu mai primesc toti banii pe cartea de munca. Am semnat contractul cu suma de 1086 lei salariu brut si o anexa cu 600 lei bonus de performanta. Acest bonus din decembrie il primesc la negru intr-un plic. Ei au facut o sedinta prin care ne-au spus daca suntem de accod sa primim asa banii,eu nu am fost de accord pentru ca stiu ce inseamna asta insa decizia au luat-o.(precizez ca niciun angajat nu a semnat vreun act in privinta asta) M-am dus la banca incercand sa fac un credit dar acea anexa nu mi-au luat-o in considerare spunandu-mi deja ce stiu ca acei bani nu sunt impozitati dar fata de la RU mi-a atasat-o actelor necesare pentru banca.

Si a treia ar fi ca mi-am luat concediu medical de 14 zile iar ei m-au bagat fortat in concediu de odihna pe perioada CM in situatia in care in firma se face cerere de concediu pentru aprobare lucru pe care eu nu l-am facut pt aceasta perioada,iar in aceasta situatie se mai afla o colega careia i-au spus sa-si ia adio de la CO pe anul acesta,eu inca nu stiu ce se intampla si in situatia mea deoarece mai am 3 zile pana ma intorc la munca.

Acum intrebarile mele sunt :

1. Din datele furnizate,ma intereseaza daca aceasta clauza de formare profesionala este valabila sau o pot ataca intr-un fel (ma gandesc ca anexa cu cei 600lei a fost incalcata)

2. Cum pot dovedi ca iau bani la negru ,unei institutii abilitate(semnez o foaie la ridicarea acelor bani)

3.Prin faptul ca m-au bagat fortat in CO pe perioada CM insemana incalcarea drepturilor din contract si asa as putea ataca clauza

Din cate ati observat ma intereseaza foarte mult sa pot pleca de la ei pentru ca pe langa aceste probleme mai sunt si altele si nu stiu cum sa atac clauza deoarece nu am acesti bani sa le platesc

Va multumesc pentru rabdarea cu care ati citit problema mea si sper sa fie cineva sa ma ajute cu un sfat !

Alexandra