Multumesc pentru raspunsuri - dar nu vreau sa ma leg la cap cu acreditarea pentru care trebuie sa faci o gramada de raportari semestriale ... reinoire certificat de abilitare,verificari peste verificari de la ITM etc., asa ca solutia cea mai simpla un contract partial, daca aceste 8 ore pe luna inseamna "loc de munca" atunci mai bine stau degeaba cum bine imi spunea cineva, oricum MULTUMESC PENTRU RASPUNSURI.
aceste contracte sunt pentru functia de inspector protectia muncii si tot potrivit legii pentru aceasta activitatea nu pot incheia un contract de colaborare.
Sunt in somaj din 01.01.2010, desi am 2 facultati, fara relatii nu gasesc un loc de munca. Recent am gasit sa ma angajez cu contract partial - 8 ore pe luna - la 2 societati. Intrebare mea este pot sa inchei aceste contracte si sa nu imi afecteze somajul? Mentionez ca cele 2 contracte partiale mi-ar aduce un venit de 130 brut.
AJOFM IMI SPUNE CA NU POT INCHEIA ACESTE CONTRACTE si sa beneficiez in continuare de indemizatia de somer, dar cum sa renunt la statutul de somer cand aceste 2 contracte sunt atat de mici? As dori o lamurire la art.5 din Legea 76/2002 alin.c -----IV.somer - persoana care îndeplineste cumulativ urmatoarele conditii:c) "nu are loc de munca, nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca, în vigoare;"
Mai exact contractul de munca nu face parte din activitati autorizate potrivit legii? sau statul considera ca ma imbogatesc cu acesti 130 lei - societatile respective la randul lor ar varsa catre stat niste contributii - toti am avea de castigat ceva?
De ce raspunsul AJOFM este NU SE POATE?