avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Activitate olix

Activitate olix

Buna ziua! Am nevoie de cateva lamuriri la care inca nu am gasit raspuns.
Sotia mea a nascut in luna august 2017. in luna iunie 2019 a revenit la munca, a facut dosarul complet si beneficiaza de stimulentul de revenire pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului minus o luna (deoarece eu nu am avut o luna de paternitate)- deci teoretic pana in iulie 2020.
In prezent este din nou insarcinata in 2 luni. La prima sarcina au fost ceva probleme si cam de la 5 luni a fost in concediu medical.
Daca si la a doua sarcina va avea probleme si va intra in concediu medical ce se va intampla cu stimulentul? Cat timp o sa il primeasca?
La calculul urmatoarei indemnizatii de crestere copil care sunt cele 12 ce se vor lua in considerare si daca se adauga si stimulentul.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema. Locuiesc la etajul 3 din 4 si doresc sa renovez fatada apartamentului meu. Varianta cu schela este exclusa deoarece vegetatia nu permite acest lucru. Am apelat la o firma specializata care a venit cu solutia alpinistilor. Si de aici incepe problema...vecinii de la ultimul etaj (oameni extrem de “dificili” refuza accesul lor pe bloc si implicit coborarea spre apartamentul meu pe motiv ca vor strica ceva acolo. Am explicat ca toata lucrarea se face pe cheltuiala mea iar daca acoperisul va avea de suferit tot firma va remedia. Am amenintat cu politia moment in care firma nu a mai dorit lucrarea. Din cate stiu eu exista o lege care obliga toti locatarii sa contribuie la acoperis cand exista o problema...dar pentru fatada exista asa ceva? Am vreun temei legal sa solicit unei instante accesul? Pot inainta vreunei institutii vreo petitie in sensul asta?
Orice idee e binevenita.
Multumesc!
Buna ziua.
Situatia la acest moment este astfel.
S-a reusit achitarea totala a creditului...cu penalizari cu tot. S-a facut inclusiv si cerere de inchidere a contului la banca. Problema este urmatoarea...in cat timp sunt obligati sa opreasca executarea silita si sa ridice poprirea asupra veniturilor si a conturilor bancare?
Practic nu pot primi un raspuns la aceasta intrebare.
Sunt obligati sa ma notifice de orpirea tuturor demersurilor de recuperare a datoriei?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua!
Am nevoie de putin ajutor intr-o problema mai delicata.
In anul 2006 a fost creat un credit pentru nevoie personale de aprox 9.000 e. Timp de 2 ani ratele au fost achitate conform graficului de rambursare (desi dobanda a tot crescut etc).In anul 2008 au intervenit problemele financiare (somaj etc) si imposibilitatea angajarii (pers peste 55 de ani) Pana in prezent nu au mai fost posibilitati de achitare a ratelor. (practic in aproape 2 ani s-au mai achitat doar vreo 3.000 ron fata de 700 ron /luna la cat ajunsese rata).
Banca a reziliat contractul si timp de 1 an nu au mai zis nimic. In ianuarie 2010 au pus proprire pe venituri si alte conturi(practic nerecuperand nimic deoarece nu exsita venituri).
In aprilie am pirmit o notificare in legatura cu incuviintarea cererii de executare silita inaintate la judecatorie. Pe langa acest lucru mi se spunea ca s-a inceput executarea silita a bunurilor mobile si imobile.
Am incercat sa iau legatura cu executorul si mi s-a spus ca atat timp cat achit ceva luna de luna nu am de ce sa imi fac probleme. Am tinut cont de sfatul lor si am achitat de la inceputul anului dar vad ca ei continua cu executarea.
1. Ce pot face in aceasta situatie? Evident ca nu pot achita toata suma iar esalonat nu mai dau bani daca tot continua cu executarea.
2. Ce pot face pe cale juridica sa opresc executarea sau macar sa o aman deoarece la constituirea creditului nu s-a pus garantie nimic..doar veniturile.
3. Cum pot transfera toate bunurile pe numele unei rude? care este cea mai rapida modalitate? Donatie? Si cam cat ar costa?
Multumesc!