sincer sa fiu stiu si eu ca si rares prin ce treci. drumul este foarte lung si anevoios in fata ta. as fi vrut sa-ti spun altceva dar din pacate cu legislatia din Romania nu e posibil. pentru greselile pe care le facem suferim pe termen lung si sansa reabilitarii este aproape inexistenta. eu locuiesc de ceva vreme inafara tarii unde sunt casatorit si ca si tine lucrez la o corporatie de prestigiu din lume. anul trecut aflandu-ma in timpul unei vizite de munca in Romania dupa ce am condus 14 ore, m-am intalnit in orasul meu natal cu un vechi coleg din scoala; am luat tampita decizie sa mergem la bere chiar daca initial am crezut ca am sa las masina fiind numai la 700 m de casa; am consumat numai doua beri apoi de teama ca se va intampla ceva cu masina companiei (parcand-o pe un drum neiluminat) am decis sa o duc in fata blocului unde am locuit. ajuns la destinatie fara ca absolut nimic sa se intample, chiar am si parcat, a aparut de nicaieri un echpaj de politie si de aici probabil stii ce s- a intamplat. tin sa mentionez ca am 69 kg si acele 2 beri au fost deajuns sa trect de limita legala a alcolemiei
de la acea data au trecut 3 luni pana am inteles ca eu trebuie din afara tarii sa vin sa imping oarecum lucrurile sa se miste macat un pic. cand am realizat ca dosarul meu e inca la politie am mers si am discutat cu politaiul in cauza sa-l trimita la parchet. asta s-a intamplat numai intr-o zi. la parchet m-am intalnit cu procurorul care a scapat de mine foarte repede dand o alta declaratie ce trebuie atasata dosarului. de aici a venit vara si nimic nu s-a intamplat din cauza vacantei. ce tare nu???!!?!!?!
am primit citatie pentru prima infatisare in septembrie , dar a fost greva magistratilor si iarasi s-a amnat pana in octombrie unde in sfarsit a inceput procesul. dar a fost nevoie de inca o etapa si am venit din nou in noiembrie dupa care s-a dat verdictul in decembrie. de necrezut am castigat datorita avocatului care a prezentat cazul meu foarte bine. bucuria nu a durat prea mult deoarece parchetul a facut apel, care dupa 4 luni a fost admis si eu am fost condamnat la 6 luni inchisoare cu supendare plus 2 ani si jumatate termen de incercare.
concluzie:
degeaba s-au cheltuit mii de euro pe avocati, bilete de avion, acte traduse, cheltuieli de judecata, degeaba m-am zbatut sa dau randament la locul de munca si in situatia data, degeaba s-au creat probleme in familie, etc etc pentru ca INFRACTORI ca noi in Romania trebuie sa trecem prin aceste etape ce dureaza ani pana vom fi egali ca toti ceilati din nou. ce va fi cu noi intre timp???...nu conteaza...acum in momentul acesta trebuie sa mai astept inca un an pentru a da din nou de permis ca cel ce l-am avut se anuleaza. deci mai mult nu poti pierde decat daca mergi in inchisoare , cred, sau daca mori probabil... :(
amenda administrativa e numai pe hartie ca nu cred ca o va primi nimeni, ma refer la oameni de rand...asa ca prietene imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat. inarmeaza-te cu nervi de titanium si lasa sa treca timpul de la sine ca in Romania numai timpul le rezolva pe toate... eu cred ca lucrurile ar trebui totusi sa stea altcumva chiar daca suntem vinovati. suntem vinovati, recunoastem faptele, plangem din cauza celor intamplate, dar totusi nu ajuta la nimic...
multa bafta iti urez!
daca vrei mai multe informatii putem vb si la telefon sau mail...macar atat pot sa te ajut spunadu-ti la ce sa te astepti.
am si eu o intrebare la care caut raspuns de ceva vreme... am condus si eu sub influenta alcoolului acum un an si doua luni. in sfarsit, am fost condamnat la 6 luni de inchisoare cu suspendare cu o perioada de proba de 2 ani si jumatate, toate acestea dupa castigarea primei faze la judecatorie la care bineinteles procuratura a facut apel care a fost admis. locuiesc inafara tarii de 2 ani de zile si lucrez ca manager in vanzari pe Europa de Sud Est. am nevoie de acest permis de conducere mai mult decat orice in acest moment. de aceea as dori sa intreb cand voi putea da de permis din nou???? si unde pot gasi informatii certe legate despre acest fapt?