avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Activitate Elena S

Activitate Elena S

Răspuns la discuția Salariu compensatoriu
Va multumesc pt informatii!
Răspuns la discuția Salariu compensatoriu
Multumesc mult pt raspuns... Mai am o mica intrebare. Am sunat la ITM si mi s-a spus sa fac o cerere pentru acordarea salariului compensatoriu, iar daca aceasta nu va fii aprobata sa fac sesizare. Intrebarea mea este: exista acest tip de cerere? Daca nu, in momentul in care o scriu specific cele 3articole sau este de ajuns articolul 78 din CCMN?

Mutumesc inca o data pt informatii!
Buna seara! Sper sa reusesc sa aflu ceea ce ma intereseaza f mult... Sunt in preaviz de 20 de zile in conformitate cu art 73, alin 1... Intrebarea mea este: toti angajatorii sunt obligati sa respecte prevederile din Contractul Colectiv de munca? vreau sa stiu daca firma este obligata de lege sa-mi ofere salariul compensatoriu! Contabila mi-a spus ca firma noastra nu da acest tip de compensatii, ca ea nu are treaba cu contractul colectiv de munca. Iar in Codul Muncii art 67: ("Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă" ) nu este precizat exact daca toti angajatorii trebuie sau nu sa ofere acest salariu. "POT beneficia" este cu dus si intors...
Precizez ca lucrez intr-un magazin cu un nr mic de angajati.

Multumesc anticipat!