Tatal meu este decedat din 1982.Dupa 1990 cand s-au dat acele legi cu retrocedarea pamanturilor rudele din partea tatalui au demarat formalitatile pentru a intra in posesia acelor pamanturi.
Bunica mea paterna a fost casatorita de doua ori.Din ambele casatorii au rezultat 6 copii, cate 3 din fiecare casatorie.Tatal meu a fost din a doua casatorie, de aceea pentru a mi se intelege situatia pe primii 3 frati am sa-i numesc vitregi(doar de mama) , iar pe ultimii 3 am sa-i numesc frati buni(si de mama si de tata)
Mentionez ca la vremea respectiva eram minora , nu am avut acces la acte sau la alte discutii intre membrii familiei tatalui meu(dupa decesul tatalui , rudele pe cale paterna , cu exceptia unei singure matusi vitrege , au rupt legatura cu familia mea).
Prin anii 94-95(intre timp am devenit majora) , matusa vitrega mi-a cerut certificatul de deces al tatalui si certificatul meu de nastere pentru a ma trece si pe mine pe titlul de proprietate (ca mostenitor al tatalui meu)pe un lot de pamant provenit de la bunica mea, mama tatalui meu, spunandu-mi ca la acest lot a putut interveni sa ma includa si pe mine , dar ca la ceea ce este doar din partea strabunicii paterne nu a putut face nimic, ca nu au fost de acord ceilalti 2 frati buni.La vremea respectiva nu am inteles......tineretea , ignoranta ...nu mai conteaza.
In urma cu vreo 4 ani rudele mele s-au hotarat sa vanda pamantul in care sunt trecuta si eu , deci au avut nevoie de mine....si uite asa am reluat legaturile in limita bunului simt cu ceilalti frati..... si din discutie in discutie (mai mult telefonic pentru ca tot au fost probleme cu actele) au inceput sa povesteasca cum au vandut ei celalalt pamant (cel din partea strabunicii paterne)si ca de acolo nu au avut parte decat ultimii 2frati buni.
Si asa....am ajuns in situatia asta , am inceput sa-mi pun intrebari...eu de ce nu sunt inclusa ca mostenitoare a tatatalui meu pe lotul din partea strabunicii paterne???Ma simt injosita , ma simt prostita si ma simt furata!!!
Nu stiu care este calea legala,ma intreb oare atunci cand au fost demarate actele, nu au fost intrebati daca mai exista si alti mostenitori???Problema este ca intre timp a decedat si matusa vitrega , pe parte paterna nimeni nu-mi spune nimic , nu stiu daca bunicul a mai avut frati si atunci inseamna ca au fost mai multi mostenitori,nu am nici un fel de acte ,stiu doar numele strabunicii si localitatea unde se afla pamantul.
Nu am cunostinte juridice , de aceea va rog indrumati-ma sa stiu ce am de facut!!!Cum pot demonstra ca cei 2 frati buni ai tatei (si posibil si alti unchi de verisori) nu m-au inclus in acel titlu de proprietate provenit din partea strabunicii paterne!!Unde trebuie sa fac plangere??Cine este vinovat pentru aceasta omisiune voita???
Cum imi pot recastiga acest drept???
Va multumesc pentru rabdare si intelegere!!!!