avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Activitate andra.dobre

Activitate andra.dobre

Buna seara! As dori sa stiu cum as putea sa recuperez banii pe o asigurare dela Carpatica. Asigurarea a fost facuta pe un an iar dupa 3 luni am vandut vehicolul.
Va multumedc antipicat!
Răspuns la discuția Cesionare sau donatie de actiuni?
Va multumesc pt informatii insa mai am cateva nelamuriri. Asociatul meu mai detine o firma si din cate am inteles nu poate fi unic actionar la ambele firme si nu cred ca este interesat sa imi preia actiunile.
Nu pot dona cuiva actiunile mele? Aportul meu la capital este insignifiant si nu ma intereseaza sa il recuperez. Daca se pot dona actiunile ce pasi trebuie urmati?
Buna ziua, sunt asociat intr-un SRL cu 10%. Vreau sa scap de partea mea de actiuni si sa ies neaparat din firma.
Intrebarea mea este : ce modalitate este mai putin costisitoare: sa cesionez actiunile catre un tert sau catre partenerul meu care detine 90% sau sa imi donez actiunile. Va rog sa imi dati cat mai multe detalii deoarece nu am obtinut nici un raspuns concret de nicaieri #-o.Va rog sa imi spune-ti ce pasi trebuie sa urmez in fiecare dintre variante si daca cineva cunoaste ce taxe trebuie platite la ONRC sau alte cheltuieli(notariale, judecatoresti.) :sorry
In urma cu cativa ani ajutat un prieten sa infiinteze o firma. Eu am actiuni 10 %, partenerul meu este administrator cu 90%. Precizez ca nu am drept de semnatura si am rupt legatura cu partenerul meu si de atunci nu m-am mai implicat in firma.
Acum am aflat ca firma respectiva se afla intr-un proces. Am 2 intrebari
1) cum pot scapa de cele actiunile mele(10%) si sa nu mai am nici o treaba cu aceasta firma.
2) pot fi tras la raspundere civil sau penal?