avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei

Activitate Andrei

Răspuns la discuția Recalculare pensie alimentara
Care sunt conditiile in care cererea se poate face la domiciliul piritului din strainatate?
Răspuns la discuția Recalculare pensie alimentara
Margareta imi spune ca cererea se face la domiciliul piritului iar eu consider ca asa este normal altfel consider ca se incalca dreptul la aparare al piritului fiindumi mult mai greu sa ma apar facind naveta cu fiecare hirtiuta in Romania . Antoanela imi spune ca se poate si aici si acolo.Cum este pina la urma ?
Răspuns la discuția Recalculare pensie alimentara
Mama si copilul au domiciliul in Rominia piritul in Suedia
Daca o persoana din Romania solicita recalcularea pensiei alimentare fostului sot care locuieste intro alta tara, fiind cetatean al acelei tari unde trebuie sa se desfasoare procesul ,in tara unde este reclamanta sau in tara unde domiciliaza piritul.
Discuție Custodie
Fiul meu din Romania a venit in vizita la mine cu 2 ani in urma si nu a mai vrut sa se intoarca acasa. A urmat un proces de rapire la Stockholm unde instanta a decis ca copilul sa ramana in Suedia. Hotararea a ramas definitiva in acelasi timp am solicitat si custodia copilului in Romania. Insa tribunalul din Brasov taraganeaza intr-un mod caraghios lucrurile.Exista cumva anumite recomandari de care Romania ar trebui sa tina cont in cazul in care pe art.12 din conventia de la Haga mamei i-a fost refuzata solictarea de readucere a copilului in Romania.