Buna ziua. Am dat de o belea si nu stiu ce trebuie sa fac m-ai de parte. Veneam impreuna cu sotul de la cresa cu baietelul (era in carucior) si am trecut in drum spre casa pe langa o scoala.Trecand pe langa un grup de eleve galagioase am cerut voie sa le depasim. Au raspuns foarte obraznic iar una dintre ele (are 12 ani)a spus citez " Nu putem sa ne dam la o parte ca suntem prea multe si daca vreti sa treceti faceti si voi carutul la handicapatul ala m ai mic". Am trecut de ele si au continuat sa vorbeasca foarte urat si sa injure. Atunci am spus catre fetita care injura si vorbea foarte urat ca este vai de educatia pe care a primit-o de la parinti. A continuat sa vorbeasca la fel de urat si sa ii spuna sotului citez" ma tu sa ai grija de zdreanta aia si de copilul ei nu de educatia mea". La auzul acestor vorbe sotul sa dus dupa ea si a oprit-o sa intrebe cum isi permite sa vorbeasca asa . Fetita a continuat sa injure iar sotul i-a tras o palma peste fata. Mama fetitei a depus plangere. Am incercat sa vorbim cu mamica si sa i spunem ca nu este corect cum a actionat sotul dar nu am avut cu cine.Era foarte isterica la telefon si a inchis.In declaratie mama a dat numele la trei eleve ca martore. Este normal? Mama elevei a fost a doua zi la scoala in lipsa profesorului de matematica si a intrat in clasa unde le a chemat la ea pe cele 3 eleve sa le intrebe ce vor spune daca va merge la politie sa faca plangere si ele sa spuna ca fetita ei a vorbit frumos si sotul ia tras o palma fara motiv? Urmatoare zi elevele au transmis fetitei ca parinti lor nu sunt de acord sa minta. In clasa cu aceasta fetita se afla si o nepoata. Fetita are acest comportament si la scoala( injura fetele si baietii, vorbeste foarte urat si este obraznica si cu profesorii). Eu pot depune plangere pentru comportamentul copilului? Pentru injuriile si vorbele urate adresate? Pentru comportamentul acestui copil nu raspunde parintele? Va multumesc.