Trebuie sa completez declaratia 200 si m-am confruntat cu urmatoarea problema:
Am inchiriat un apartament si am incheiat contract de inchiriere cu fiecare din cei 4 chiriasi, plata chiriei fiind stabilita in euro, dupa aproape o luna chiriasii mi-au solicitat modificarea chiriei in lei pentru a putea deconta suma respectiva la serviciu.
Am mers la administratia fiscala si am incheiat acte aditionale de modificarea chiriei pentru fiecare din cele 4 contracte.
Am primit decizii de impunere pentru plati anticipate cu titlu de impozit pentru perioda de pana la incheierea actului aditional in care era trecut numarul contractului de inchiriere si pentru perioada de la incheierea actului aditional pana la sfarsitul anului in care era trecut la rubrica "contract de inchiriere" numarul actului aditional fara a se preciza ca este act aditional la un contract.
In declaratia 200 ce completez? numarul contractului initial sau si numarul actului aditional. Daca as completa cate o rubrica pentru fiecare in parte ar fi 4 + 4=8 inregistrari si nu ar avea loc pe declaratie unde sunt numai 6, si s-ar putea interpreta ca am 8 contracte si nu s-ar mai aplica cota forfetara.
Este prima data cand completez aceasta declaratie si chiar nu stiu cum sa fac desi am citit toate instructiunile .
Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat.
Va multumesc mult de tot !