avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1915 soluții astăzi
Forum Activitate adrian.sm

Activitate adrian.sm

indiferent ca e sens giratoriu sau nu cum ma poate incadra la asa ceva ?

de altfel nu e sens giratoriu pt ca e treceredea de pietoni de dupa kaufland directia spital .

oricum sa vedem daca mai au si altii pareri ca poate suntem noi prea subiectivi :D
am inteles numai nu inteleg cum poate sa scrie pe un PV din burta .
Si nu inteleg logica art. spune

Conducatorul de vehicul este obligat sa acorde prioritate de trecere si in urmatoarele situatii:
iar punctul d ( 4) cum a notat el : cand urmeaza sa patrunda intr-o intersectie cu circulatie in sens giratoriu fata de cel care circula in interiorul acesteia

adica nu inteleg cum poate sa ma bage aici ? e simplu e un drum principal nu e sensi giratoriu eu nu am acordat la pieton conform sactiunii 100/3/b atunci cum intru la primul ??
:D multumesc pt raspuns ,

Apropo de abuzuri in judetul meu . Aici eu raiul contrabandei. Cu tigarile din ucraina si sefi de vama pe post de mediatori. Oricum nu eu sunt cel care trebui sa stea la panda sa ii filmeze insa cam toti sunt corupti sau au cate ceva.
Acuma eu pot sa mai cer o copie dupa PV ? ca nu stiu . pt ca era aruncat de copoi la gunoi.
In rest cu partea de omologare un alt politist de la rutiera a spus ca e o prostie sa ma leg de asa ceva pt ca ei nu trebuie sa imi prezinte mie toate acelea si e o aberatie acuma ori ei nu stiu cum sta situatia si nu au dat update la capsor ori poporul nu stie .
Oricum ma intriga faptul ca dansul cum de a si pornit radarul , acuma sau e chestie automatizata ca se porneste cum sta pe loc ori dansul porneste radarul sau cu ce a filmat la fiecare orprire in spatele unei alte masini .
Si daca am gresit de ce nu m-a oprit acolo unde am gresit de ce astepta ? ori credea ca o sa accelerez si ma amendeaza si pt aia ? Eu zic ca el atunci nu a stiut ce sa faca si s-a gandit . Oricum acelasi domn ( un fel de cunostinta) a spus ca ei se scot la astea spunand ca nu m-au oprit acolo pt ca poate eram obstacol pt trafic sau ceva de genul .

Acuma nu stiu ce sa fac pt ca in fond ca si conduita civica ma simt vinovat pt ca intr-adevar conform legii trebuia sa opresc si sa acord prioritate de trecere pietonolor .
Posed carnetul din ian 2005 , in acest timp am destui km parcursi pt ca circul foarte mult cu masina si sunt o persona care a respectat mereu codul rutier. Bine mai am facut si greseli pt ca fiecare mai face nu e nimeni perfect insa de cand am permisul vreau sa va spun ca e prima data ca am fost sanctionat si in premiera mi s-a luat permisul . Cat am umblat pe jos in 2 zile de 3 ori era sa fiu lovit de o masina adica a trecut masina la 30 cm in fata sau spatele meu si acolo era clara treaba , INSA eu in momentul cand eram pe trecere tipul care fugea catre mine era la 2 m fata de masina . Aici era un caz concret de aplic legea ca ma simt batman.
Si referitor la politisti din satu mare , sunt multi care sunt in masini civile in uniforma si incalca regulile de circulatie , Unul a facut depasirea unei coloane stationate la semafor si ca unul cu tupeu s-a bagat in fata. Din cate stiu persoana a fost denuntata si culmea nimica nu s-a intamplat doar un avertisement !!! eu daca faceam asta oare ce se intampla.
Scopul pt care am scris este ca sa ne trezim la realitate si oricat ar inflori Politia Romana situatia se stie ca in sistem inca activeaza foarte multi care nu isi au locul acolo. Am umblat in foarte multe tari si am vazut comportament de politist inclusiv de rutiera insa ce se face la noi intrece bunul simt . Ei sunt cu acel regim special doar in timpul orelor de servici dupa vai de capul lor exemplu pt societate. Imi pare rau ca nu am informatiile exacte dar vb cu mai multe persoane am dat de cineva care a vazut ca un domn dupa o bere s-a urcat in masina si a plecat. Ziua urmatoare ghici cine tot acel domn insa imbracat in uniforma. Prea mult se bazeaza Politia pe prezumtia : ca se duce doar vb , ca nu e asa.
dar incet poate o sa avem ca si reflex luarea telefonului mobil si inregistrare video ca altfel nu se mai poate.
Nu scriu pt ca sunt nervos sau din motive strict subiective la gandire ( am platit amenda si sunt constient ca am gresit si am avut la o adica o oarecare mustrare de constiinta ca intr-adevar daca imi sarea in fata ) personal sunt deranjat si oarecum marcat pt ca totusi am o raspundere cand urc la volan insa daca ma gandesc cum e etica politistului reactia e :O

si tot nu inteleg ca din burta a trecut acolo art.135/4 din HGO91/06 ( asa scrie in PV) eu am verificat asta HG dar nu am gasit nimica ce am gasit este ca 135/4 e aia cu neacordare de prioritate in sens si oricum nu e 4 ci supunctul d . Daca am gresit rog sa ma corectati pt ca eu nu am gasit alta
sanctiunea contraventionala era 100/3/b asta e ok.
si nu am inteles partea cu lipsa stampila pe dovada respectiv de ce sa mai duc chitanta la politie daca o arunca la gunoi ?
Buna ziua ,

ma numesc Adrian si sunt din Satu Mare. Inainte sa scriu cele intamplate de mine doresc sa precizez scopul si anume Nivelul de pregatire psihologica a Politiei Romane. ( imi cer scuze daca nu sunt toate literele la locul lor e din motiv de graba)

ehh suna aberant "pregatire psihologica" insa eu tin sa cred ca este un lucru lipsa la domnii politisiti in vederea concluzionarii situatiilor . Nu e noutate ca un domn politist cu 8 clase cu un seral fara probleme poate sa fie un domn la politia rutiera de exemplu.

La noi politia ca si model social e WAX . in alte tari un politist dupa incheierea programului de lucru indiferent ca este inafara lor trebuie sa prezinte un exemplu pt societate pt ca in fond ei ne apara sau ? Bine ca la noi la capat de tura este : hai ca mergem la un sprit , bere etc. Daca trebuie in scris strang 1000 semnaturi ca oamenii cunosc astfel de cazuri ( dar e vb noastra impotriva lor ). dar aici revin pe parcurs.

Ieri un prea stimabil agent de circulatie B. de la Politia Rutiera Satu Mare dupa o manevra susepecta era la un momentdat in spatele meu. In fata mea un tip venea de pe contrases si dorea sa vireze si era sa il acrosez ( deci nu a dat prioritate mie) la care la cativa metri dupa era o trecere de pietoni presemnalziata si alea alea . Bun asa eu aveam maxim 30 km la ora si rulam . in campul meu vizual nu am vazut nici un pieton in momentul in care am ajuns pe trecerea de pieton , precizez in sesnsul meu de circulatie- stiu legea si stiu ce aveam de facut) am vazut ca masina de pe banda alatura a oprit brusc eu daca opream si eu la randul meu eram chiar cu masina pe trecerea de pietoni asa ca am rulat mai departe. Domnul de pe trecere a fugit repede cu mana ridicata catre mine ( specific era in acel moment la 2 mm lateral mie) probabil incurajat de masina de politie din spatele meu evident . Domnul politist sta bine mersi in masina eu continuu deplasarea cu viteza normala 40-50 km la ora avand in vedere masina de politie care era in spatele meu . dupa 300-400 mm dupa ma uit in oglinda retrovizoare si vad ca vine tare masina de politie dupa mine . Si imi face blitzuri cu faza lunga si imi face semn cu mana stanga ( adica in acel moment domnul conducea cu o mana si semnul era facut in interiorul masinii ) sa trag pe dreapta . Deci fara nici un semnal acustic si nici macar cu girofarul aprins. Bun eu am tras si a venit domnul fara prezentare si a spus actele la control . Buna ziua sau altele nu exista . Inainte sa ii imanez actele am spus Buna ziua , daca va rog va puteti prezenta . Si totodata motivul pt care am fost oprit.Raspunsul a fost : dupa ce imi dati actele am sa prezint. Il intreb daca pot sa cobor din masina , a spus da .Il intreb din noi motivul dansul cu un ton de om mirat ( sa nu formulez altfel) imi spune : Mai intrebi ? Bun . Dupa aceea dansul pleaca la masina il intreb din nou daca mi se poate prezenta . raspunsul : Ce e ?!? nu se vede ca sunt de la politia rutiera ?!? Sec. A spus sa astept la masina . Bun am stat frumos si am asteptat la masina. dupa 15-20 minute ma cheama domnul la el . ma duc . da geamul jos si imi zice din masina imi spune ce a scris dansul in PV dar rapid si imi da sa semnez . Si imi spune ca noroc ca nu era mai rau . Intreb cum adica ? ca noroc ca nu am omorat pe nimeni ca parintele a tras copilul inapoi altfel il calcam ??!?!?!?! La care am reactionat evident ca nu e asa si ca asa ceva nu e punctul meu de vedere. Am spus ca nu sunt de acord cu ce spune.Raspunsul prea stimabilului a fost : Am vazut eu asa sunt politist de mult timp !!!!
Deci daca asta e raspuns al unul om al legii ca eu pornesc mereu ca si un acuzat si ca ei ce spun e litera de lege imi pare rau ca traiesc altaturi de asa specimene.
Tot am refuzat sa semnez la care imi spune daca nu semnez poate sa fie dosar penal si de astea. Bun eu la momentul respectiv nu ma gandeam si eram oarecum si cu mintea in alta parte si nu am constientizat si am semnat fara sa gandesc.
La care a spus cat ma pot deplasa cu dovada si cand pot sa ma duc dupa permis data.

Acuma toti imi spun de ce nu depun contestatie . Raspunsul e simplu ce rost are si va zic de ce.

Domnul politist era singur in masina . martori asistenti NIMENI rubrica era lasata libera . Deci pana la urma era cuvantul meu si ce a vazut el .
Azi dupa ce am fost sa imi platesc amenda am ramas stupefiat ca scria in PV ca cica inregistrare video. Ori tipul porneste radarul la fiecare oprire ori era o duma numai ca sa aiba ce scrie .
Eram revoltat pt ca daca era radar din cate stiu au trasee. Si oricum nu a spus ca e inregistrat sa stau calm a spus ca el a vazut desi ma indoiesc pt ca daca am face o refacere a scenei poate domnul ar vedea numai daca ar ochelari de raza x . dar se pare asta e o aptitudine ce se invata.
Al doilea bonus a fost ca m-a incadrat ca am savarsit art.135/4 adica neacordare de prioritate in patrunderea intr-o intersectie cu sens giratoriu fata de cel care era in sens. WHAT ?!?!?!?!??!?!?! la sanctiune a fost ok aia a nimerit-o dar asta ?
Si daca intr-adevar asta este cea justa ce logica are ??!! Sau nu conteaza ideea e ca doar contraventia.
La o adica ma intrebam daca dansul era in programul de lucru la ora 16:40 asta pt ca din spusele lui : inca bine ca eram prin zona si te-am vazut. eu ma grabeam la urgenta (spital) am pe cineva acolo . ALLLOOO!!!!!! politistul e un functionar public cu regim special , uniforma si portarma .... Adica benzina pe contul cui tragi. LOGIC !!!! e imposibil sa nu fi fost in programul lui ca trebuia predata masina etc. INSA sa fim seriosi si ei sunt oameni si inclusiv ei mai fac greseli si nu respecta propria lor lege , colegialitatea la politie este recunoscuta important e cat de bun esti la sprituri.
Pe final era cuvantul meu contra cuvantului lui . Poate aveam sanse sa atac PV dar nu stiu daca rezolvam ceva si daca da dura .

Am fost la un ziar local sa le promovez ideea ca in loc de postarile din ziar ca politia da n amenzi etc mai bine sa informeze publicul ce ar trebui sa faca si ce trebuie de stiut in situatii de fata. Raspunsul a fost : pei daca dvs nu stiti legea ce aveti de facut cine e de vina !!! am ramas putin mirat dar in fond are dreptate.
Fiecare cand iese din casa sa nu isi uite acasa carticica cu legi si alea alea ca in caz de nevoie sa fie la indemana. Ori pe asta de ce nu se pune accent la dobandirea permiselor . Drepturile Omului in Romania mau au de suferit pt ca sunt inculti cei care ar trebui sa ne ofere acele drepturi.

DANSUL IN MOMENTUL IN CARE AM SPUS CA NU SUNT DE ACORD TREBUIA SA IMI SPUNA CA AM DREPTUL SA SCRIU LA MENTIUNI SI PAREREA MEA , desigur asta nu a mai facut. Si ma gandeam sa fac sau sa promovez o campanie de informare si cumva cei care participa sa aiba camere de luat vederi si sa studiem si noi oamenii legii de cate ori gresesc si sa nu vina pe urma ca : si ei sunt oameni . Asta pica din start din momentul de fata pt ca cuvantul lor e litera de lege cand sanctioneaza , fiind un fel de batman , dar nu se gandesc ca poate gandirea lor e defecta.totul porneste de la eu sunt domnul politist si daca te prind tot tu esti de vina.

Nu mai continuu pt ca sunt scarbit de situatie.
Oricum eu recunosc ca intr-adevar am gresit ca nu am oprit ( desi conditiile ) insa de la fapta comisa pana la debitari de genul ca era sa il omor si lipsa de comportare civica din partea organelor de politie este ....

Si nu inteleg asta cu retinerea permisului. Adica permisul fizic ce treaba are cu dreptul meu de a conduce ? daca mi se suspenda dreptul de a conduce atunci de ce mi se ia si permisul . Sa scoata laptopul sa introduca in baza de date ca imi este suspendata dreptul de a conduce. Dupa asta la proxima daca sunt oprit si desi prezint permisul domnii daca se uita in calculator ( pt ca asa se face peste tot bine la noi mereu e exceptie ca e Romania) apare ca am dreptul de a conduce suspendat si se pedepeste ca si cum as conduce fara permis !!! sau ma insel ? atunci de ce retinerea fizica a permisului. Vreau explicatie logica nu ca Basescu spune asa !

Si acuma urmeaza alte chestiuni interesante :

pe dovada care inlocuieste permisul imi apare jos : Agent , Nume Prenume Stampila

Acuma nu inteleg daca tot sunt asa de destepti rolul Stampilei acolo jos daca tot nu il pun care este ??? Ahh probabil ca sunt foi tipizate si noah cand o sa isi dea seama ca nu sunt ok mai cerem bani pt a face noi .

Dupa , ma duc sa platesc taxa bun , ma duc pe urma la ghiseu la Circulatie sa intreb la care mi se spune sa predau la Intrarea in Sediul Politiei Satu Mare intru ma duc la ghiseul de la intrare un stimabil domn imi ia PV si chitanta se uita la ea , o mototoleste si o arunca la gunoi !! . Am ramas stupefiat !!!!sincer. Intreb dar ... (( si arat cu mana ) la care imi spune atata a fost puteti sa plecati ... eu : bine dar hartia ... el : e ok o sa ia colegii si imi ridica cosul de gunoi... Eu m-am intors stupefiat si am parasit cladirea .

Intrebare de ce sa mai duci copia dupa chitanta ( ca primesti o copie de la finante ) si practic exemplarul meu de PV ( adica tot o copi) la politie daca tot nu este trecut in registru nimica ca e achiat sau nu sau orice altceva decat sa arunce in fata ta in cosul de gunoi ?? ! Adica domnul de la poarta are ceva pregatire speciala ? sau nu inteleg.