avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate ZOE CIOBANU

Activitate ZOE CIOBANU

Societatea a primit intr-un termen mai mare de 30 de zile o adresa-raspuns de la CASMB, unde a depus dosarul privind recuperarea indemnizatiei de maternitate pentru o salariata care a efectuat concediul in intervalul 01.10.2013-03.02.2014.(Dosarul cu cererea a fost depus la CASMB in 30.03.2014.) Raspunsul CASMB contine 2 fraze.Una este neinteligibila.Cealalta spune ca cererea pentru lunile octombtoe si noiembrie 2013 nu poate fi luata in considerare deoarece am depasit termenul de 90 de zile "de la data la care beneficiarul era in drept "sa solicite indemnizatia invocand art.40.1 OUG 362010.Mai este precizata adresa si numarul de tel pentru relatii suplimentare.Astfel din adresa nu intelegem daca CASMB accepta restituirea a 1/2 din indemnizatie si nu suntem de acord cu calificarea noastra ca "beneficiari"de indemnizatie ci consideram ca noi suntem platitorii de drepturi care au solicitat recuperarea unor sume reprezentand indemnizatii achitate conform legii (Constitutia Romaniei art.47.2 si OUG 1582006).Ma puteti ajuta cu o schita,un format de plangere pe care am dori sa o adresam CASMB si CNAS care sa se constituie ca un prim pas pentru contestarea in contencios ?
In 1996 am depus la DITL o declaratie privind suprafata casei nou construite in graba , doar cu indicatiile obtinute la ghiseu.Anul asta urmeaza sa fac cadastru si sunt interesata , in situatia incare va rezulta ca suprafata declarata si impusa a fost mai mica decat cea reala, ce trebuie sa fac (o noua declaratie) si care ar putea fi consecintele in raport de fisc.