De unde stii ca la Orsova pentru ca in formularul de optiune trimis pe mail era intre Bucuresti si alt centru INM fara a specifica exact care dintre cele doua: Orsova sau Giroc?
Fraţilor fiţi mai relaxaţi pentru că acest interviu poate fi trecut bine cu o minima sfortare de a stapâni emoţiile. Prima dată te conduce jandarmul la sala unde vei scrie analiza citatului, acolo sunt două persoane care te indruma exact ce trebuie sa faci, in sensul că iti explică toate amanuntele din fata comisiei. Mai întâi când intri in sală predai buletinul şi fişa de prezentare (sa nu o uitaţi) pentru a o multiplica în cinci exemplare. Vei trage un bilet, sunt inca trei persoane cu tine in sala, astfel încât se va merge din fata in spate, biletul il pastrezi intors cu fata in jos până când termină toti de tras. La sfârşit predai teza cu ciorna şi cu buletinul şi vei semna de predare. Apoi tot un jandarm te conduce cu analiza textului multiplicată în 5 exemplare puse într-un plic sigilat, fişa de prezentare şi buletinul în holul în care aştepţi să intri la una dintre cele două comisii. După ce va ieşi cel intervievat înaintea ta, vei mai aştepta un pic până deliberează comisia apoi te strigă să intri. Aici comisia te invită în mod politicos să te aşezi pe scaun, în faţa ta este un microfon şi o masă unde vei putea să-ţi aşezi plicu cu analiza pentru că fişa de prezentare o predai fiecărui membru al comisiei împreună cu buletinul. Mai întâi te va pune să te prezinţi cam cinci minute timpul recomandat, apoi îţi vor pune întrebări diverse despre tine ca şi motivaţie. Aici există o diversitate foarte mare de întrebări însă ca idee, eu am avut impresia că vor să îţi vadă motivaţia, aptitudinile. Întrebările pot fi destul de neaşteptate însă important este să ai viteză de reacţie şi să fii atent la întrebare ca să dai un răspuns cât mai concis, logic, sicer şi la obiect. După acest dialog, care depinde de tine dacă îl faci relaxant sau nu, vei disigila plicul şi te pune să citeşti eseul, după care îţi prezintă speţa. La citirea speţei să fiţi foarte atenţi şi cred că trebuie mai mult să te axezi nu pe cunoştinţele tale juridice ci pe codul deontologic. Să aveţi grijă că aici mi s-a părut partea cea mai grea pentru că în fel şi chip caută să te manipuleze prin toate căile şi te întorc pe toate feţele. Aveţi grijă la felul cum staţi poziţionat la cum păstraţi contactul vizual cu fiecare dintre membri. Fiţi stăpâni pe voi şi nu vă lăsaţi intimidaţi. În concluzie depinde de tine dacă vei crea o atmosferă relaxantă pentru că ei chiar sunt relaxaţi şi politicoşi în limitele în care poate fi un astfel de membru în cadrul unui concurs. Vă doresc succes şi stăpânire de sine.
Asa s-ar părea însă D-nul Danileț vorbește de concursuri identice și nu de subiecte identice. Interesant este că ar trebui să existe două comisii de concurs, activitatea acestora fiind distinctă, implicând astfel și subiecte distincte. La fel de interesant este dacă D-nul Udroiu și D-nul Boroi vor face parte din ambele comisii.
Voi ce parere aveti? credeti ca pe 26 august vor fi subiecte identice cu cele de la INM avand in vedere anuntul de pe site-ul Inm-ului cu privire la identitatea doar partiala a calendarului dintre cele doua concursuri. Daca inainte eram convins ca vor fi identice acum parca am semne de indoiala.
Multumesc frumos pentru ajutor, asa s-ar interpreta si art 33 in sensul ca nu face referire la continuitate. Atunci spor la invatat la toata lumea care participa.