avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Activitate mineva

Activitate mineva

Răspuns la discuția testament
bunica mea a primit casa mostenire de la mama sa
nu a fost dobandita in timpul casatoriei prin contract de vanzare cumparare impreuna cu sotul
de aceea numai bunica ne a facut testament
pe mine ma intereseaza daca aceea taxa de timbru isi poate modifica cuantumul in functie de altii termeni
sau se plateste o suma fixa in functie de valoare casei?
si ce perioada are mama mea la dispozitie sa atace tesmamentul in instanta?
aceea taxa de timbru care se plateste pentru deschiderea succesiunii este fixa sau cuantumul ei se poate modifica in functie de alti termeni?si cat la suta este din valoarea bunului revendicat?
sa inteleg ca oricum ar fii mama mea primeste 1/4 din valoarea bunurilor?cat timp are la dispozitie sa atace testamentul?

si ce rezerva legala?
bunul revendicat nu trebuie intai evaluat si dupa aceea platita taxa de timbru ?
care s ar ridica la suma de 30.000 de euro din moment ce casa valoreaza 300.000 de euro?
si ce perioada de timp are la dispozitie sa revendice testamentul?
sa inteleg ca mama mea are dreptul la casa oricum ?
nu trebiue sa si l revendice in instanta?
si primeste toate bunurile sau o cota parte din ele?
Discuție testament
Buna ziua
Bunica mea ,in viata in momentul de fata , mi a facut testament prin care imi lasa mie toate bunurile ei mobile si imobile. Acesta lucru l a facut fara sa stie mama mea.
As dorii si eu sa stiu daca dupa moartea bunicii mama mea ar putea ataca testamentul?
Mentionez ca mama mea este unica fiica a bunicii mele iar eu sunt singurul sau nepot.
Stiu ca in momentul in care revendici un bun in instanta trebiue sa platesti o taxa de timbru in functie de valoarea bunului revendicat inainte ca procesul sa fie pus pe rol.Bunurile lasate de bunica mea valoreaza 30000 de euro(o casa si terenul aferent).Casa despre care vorbim este insa ipotecata din 2009 m pana in2034.
Ce valoare ar avea aceea taxa de timbru si ce sanse ar avea mama mea sa castige procesul??????
Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspuns.