avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Activitate horiaM

Activitate horiaM

horiaM a scris:

romascanu a scris:

Demisia este actul dvs unilateral.
Demisia nu trebuie semnata de angajator. Ea produce efecte fara sa fie acceptata de angajator.

Tot ceea ce trebuie sa aveti este o dovada a faptului ca v-ati dat/inaintat demisia.
Daca spuneti "am inregistrat-o in registru" ..., nu aveti si dvs. un al doilea exemplar cu dovada inregistrarii? V-ar fi suficient.

imi puteti spune ceva in privinta inchiderii cartii de munca pe motiv de indisciplina? nu ar fi avut nevoie de un avertisment, referat , ceva..., pentru a putea sa si dovedeasca faptul ca eu as fi fost indisciplinat?( ceea ce nu a fost cazul, dar cu un caracter de opincar nu te poti lupta)

va multumesc
romascanu a scris:

Demisia este actul dvs unilateral.
Demisia nu trebuie semnata de angajator. Ea produce efecte fara sa fie acceptata de angajator.

Tot ceea ce trebuie sa aveti este o dovada a faptului ca v-ati dat/inaintat demisia.
Daca spuneti "am inregistrat-o in registru" ..., nu aveti si dvs. un al doilea exemplar cu dovada inregistrarii? V-ar fi suficient.

va multumesc pentru ajutor
va multumesc pentru raspunsul prompt
Buna ziua,

Am lucrat in cadrul unei pensiuni( pana acum 7 zile), ocupand functia de functionar administrator (receptioner mai exact). Din cauza unei facturi sefa mea mi-a spus urmatorul lucru : platesti factura ( era vb de 60 de lei) sau iti dai demisia. Eu am ales sa-mi dau demisia( este datata 12 mai 2010) , binenteles cu acordul partilor, unilateral, pentru ca ea mi-a cerut-o. MI-am scris demisia, am inregistrat-o in registru de intrari. Sefa mi-a spus verbal ca mi-o accepta( dupa un scandal monstru generat de firea ei de mahalagioaica), mi-a spus sa nu mai vin la munca de a doua zi.

Eu demisia nu am vazut-o semnata. Mi-a spus ca imi da salariul in momentul in care imi ridic cartea de munca, o alta sicana de-a ei( trebuia sa primesc salariul pe data de 16 mai) . Contractul meu de munca nu prevede asa ceva, prevede o data fixa in care eu imi ridic salariul. Ma tot ameninta ca imi inchide cartea de munca pe motiv disciplinar. Este posibil sa faca asta desi nu are nici o dovada in acest sens? Am lucrat 2 ani acolo si nu am primit nici macar un referat in acest sens.

As fi putut sa plec mai demult din firma pentru ca s-a format un ritual din incalcarea contractului de munca in ceea ce priveste numarul de ore lucrate, in CM sunt stipulate ture de 12 cu 24 iar noi in realitate lucram 24 cu 48, facem si munca contabilei, desi nu am asta scris in fisa postului, s.a.

Acum mi-am gasit loc de munca, culmea de 3 ori mai avantajos dpdv financiar , dar mi se cere demisia semnata de fosta sefa. Din cate stiam eu demisia trebuia inregistrata de ea si la ITM, acum nu stiu exact in cate zile.

ce pot sa fac pentru a scapa din aceasta situatie ? ce pot sa fac legal daca nu imi da demisia semnata?

va multumesc