avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Activitate stuparu.lucian

Activitate stuparu.lucian

Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
2theadvocate a scris:

stuparu.lucian a scris:

salut.
la multi ani pentru 2010 si felicitari tuturor celor care au reusit sa intre in profesie. celorlalti va urez multa bafta data viitoare si spor la invatat.

stie careva ceva de cand e data limita pentru inscriere la inppa?

mai e cineva din baroul mehedinti pe aici? ca voiam sa stiu cat sunt contributiile pe care trebuie sa le platesti pe luna ca stagiar?

o zi buna

ai primit decizia?

dap. am depus si juramantul. astept sa intru in paine
salut.
la multi ani pentru 2010 si felicitari tuturor celor care au reusit sa intre in profesie. celorlalti va urez multa bafta data viitoare si spor la invatat.

stie careva ceva de cand e data limita pentru inscriere la inppa?

mai e cineva din baroul mehedinti pe aici? ca voiam sa stiu cat sunt contributiile pe care trebuie sa le platesti pe luna ca stagiar?

o zi buna
VULVOI PATRICE a scris:

pentru cei interesati -pe 9 septembrie CSM hataraste daca se va mai organiza un nou examen de admitere la INM pentru completarea locurilor ramase neocupate in urma examenului din 26 august 2010

Asta e pentru bugetul CSM-ului? Nu le-au ajuns banii luati acum si vor, vezi doamne sa umple locurile? Ce misto ar fi sa nu mai aplice nimeni si sa mai trebuiasca sa si munceasca pentru bani respectivii magistrati.
Ce parere aveti despre o eventuala baicotare a testarilor argumentelor logice pe care le efectueaza INM-ul in fiecare primavara? Personal consider ca nu este normal sa existe peste 3000 de candidati si sa intre doar 70. Adica, Ok, Suntem niste tampiti, dar refuz sa cred ca numai 2% sunt suficient de buni pentru a face parte din magistratura. Pun pariu pe ce vreti voi ca cel putin 10% din candidatii pentru examenul de admitere la INM sunt mult mai bine pregatiti decat multi dinozauri, procurori sau judecatori, aflati la ora actuala in sistem.

Si atunci, din moment ce accesul in profesie nu ne este permis, de ce sa mai finantam acest sistem cu niste bani in plus. De ce sa ne facem griji pentru admiterea logica, cand ei nu te lasa nici macar sa treci de proba grila.

Nu am dat examenul pentru ca m-am reprofilat pe profesia de avocat, dar daca as fi gandit cum o faceam in urma cu 1 an, probabil si eu eram astazi printre cei picati,

P.S. - Am auzit acum ca s-au schimbat cartile din care se fac subiectele si se merge pe cele de la Iasi. O nesimtire mai mare nu am mai vazut in nicio alta profesie, precum se intampla in cea de magistrat
Eu am o alta nelamurire: 10 noiembrie e data examenului, sau data de start a examenului. Fiindca daca e stabilita data de 10 ca data a examenului, rezulta ca n-are cum altfel sa fie decat grila marea incercare. Daca pe 10 incepe examenul de primire in profesie, rezulta ca s-ar putea sa ne asteptam si la clasic
Nu are cum sa iti restrictioneze dreptul de a urma un master, deoarece art 17 din Legea 51/ 1995 se spune clar : cursurile de master sunt luate in calcul la aprecierea formarii initiale, chiar daca apare in acelasi articol si faza ca ele pot fi urmate cu acordul avocatului indrumator. mi se pare absurd sa ti se interzica sa faci masterul in timpul in care esti stagiar
anda2010 a scris:

Buna tuturor,

Din cate stiu, cursurile INPPA se organizeaza la nivelul fiecarui barou.

Spor la invatat! :coffee:

am impresia ca se fac la nivelul curtilor de apel, fiindca un prieten de-al meu care e avocat la severin facea cursurile respective la craiova.
legat de locatie. aici o sa se nasca de fapt scandalul, pentru ca taxele de examen sunt luate de catre baroul unde se sustine examenul respectiv. va dati seama ca nimeni nu are vreun interes sa se dea intr-un singur loc, pentru ca atunci baroul din municipiul respectiv ar aduna toata suma de bani stransa.

personal auzisem ultima data ca s-ar da la craiova, ca locatie unica. mie imi convine ca sunt din craiova si n-as mai cheltui bani pe transport. dar acum daca se schimba data si daca se va merge pe grile, cred ca ne vom duce toti la bucuresti.

oricum invatam, invatam si iar invatam si om vedea ce o sa fie peste 2 saptamani
Salut

Am luat legatura cu cineva din interior si s-ar parea ca examenul o sa fie pana la urma mutat la sfarsitul lunii octombrie, inceputul lunii noiembrie.
urmeaza ca anuntul sa fie facut oficial in maxim 2 saptamani.

acum nu se stie inca daca o sa se dea grila sau scris. sper sa se decida si acest lucru tot in maximum 2 saptamani ca sa stim dracu ce facem
salut.

ati mai aflat ceva legat de examen? eu ma chinui cu procedura speciala de vreo 5 zile si tin sa spun ca e mai scarboasa decat procedura generala si decat tot penalul la un loc. de abia astept sa o termin si sa-mi iau o zi libera, ca de pe 3 mai o tin intr-un foc continuu.

p.s. - imi trebuie un sfat, legat de invatat. am impresia ca nu retin nimic, desi stau si citesc fiecare pagina de vreo 3-4 ori. voi cum procedati?